EPIDEMIJA NE JENJAVA
Raste broj zaraženih, sve manje mjesta u bolnicama

Aktuelno Društvo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ističe da se sa povećanim brojem oboljelih povećava i broj pacijenata na bolničkom liječenju.

 

– Trenutno je oko 350 pacijenata zbrinuto u bolnicama, a ako se ovako nastavi imaćemo veoma komplikovanu situaciju, rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

 

On je dodao da će, ako se nastavi ovaj trend, morati da se koriste dodatni kapaciti bolnica zbog hospitalizacije pacijenata sa srednjom i teškom kliničkom slikom.

 

– Ako se nastavi negitavan trend, doći će do preraspodijele kapaciteta u bolnicama, rekao je Šeranić i najavio da će u narednom periodu biti povećan broj testiranja.

 

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado ĐajiĆ rekao je UKC RS u posljednja dva dana primio preko 50 pacijenata koji su oboljeli od korone.

 

– Ako se nastavi trend neće biti prostora da primimo sve pacijente ni da imamo 10 kliničkih centara, rekao je Đajić i pozvao građane da poštuju mjere i onemoguće širenje virusa.

 

Đajić je odao priznanje i zahvalnost medicinskim radnicima na požrtvovanom radu.

 

– Od 126 pacijanata preko 50 odsto su na respiratoru, ili moraju da dobijaju kiseonik. Napravili smo strategiju prijema pacijenata. Juče smo otvorili kapacitete na staroj pulmologiji, naveo je Đajić.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *