Propao Dodikov plan da povrati Dubicu, ostao i bez načelnika!

Aktuelno

Posjeta lidera SNSD Kozarskoj Dubici nije urodila plodom. Iz stranke je isključen načelnik opštine Radenko Reljić, a za petoro odbornika koji su napustili SNSD ostavljen rok od 48 sati da se predomisle.

 

Za sad je samo jedan od petoro nezavisnih odbornika promijenio mišljenje i vratio se u SNSD, na poziv Milorada Dodika, koji im je poručio da će, ako se vrate, smatrati “kao da ništa nije ni bilo”.

 

I dok traju pritisci na Reljića, koji je danas pozvan na informativni razgovor u policiju, u Dubici je stanje nepromijenjeno. Milorad Dodik i njegov SNSD ostali su bez većine, koju i dalje na okupu drži osovina SDS-DNS, PDP i SP.

 

Nazad u SNSD vratila se samo Senada Zlokapa, bez koje nova skupštinska većina i dalje ostaje na snazi.

 

Tu većinu sada čine četiti odbornika kluba SDS-DNS, četiri nezavisna odbornika, tri iz PDP, dva iz SP i jedan odbornik SDA, od ukupno 27 odbornika.

 

Na proširenoj sjednici Opštinskog odbora SNSD u Kozarskoj Dubici, kojoj je prisustvovao i Dodik, donesena je odluka o formiranju odbora čiji će zadatak biti praćenje utroška novca od donacije Republike Srbije ovoj opštini.

 

Čini se da je 7,5 miliona maraka ključni razlog što se Milorad Dodik uključio u rješavanje problema u opasno uzdrmanom SNSD-u u Kozarskoj Dubici.

 

Skupštinska većina je nepovratno izgubljena, a SNSD je ostao i bez načelnika opštine.Iz nove skupštinske većine tvrde da imaju još jednog džokera u rukavu i da ova većina uskoro može dodatno da ojača.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *