U DUBICI - ČUDO NEVIĐENO
SNSD mu dao funkciju, a on optužuje Dodika da ruši državu! (VIDEO)

Aktuelno Društvo

SNSD-ova većina u Kozarskoj Dubici izabrala je funkcionera koji ne priznaje ni zvaničan naziv opštine, a lidera SNSD Milorada Dodika i njegovu politiku optužuje za rušenje države i ugrožavanje Bošnjaka.

 

Skupštinska većina u Kozarskoj Dubici, koju predvodi SNSD, a čine je još NDP, NPS, SP i SDA, ovih dana plaća danak neprincipijelnoj politici, jer u redovima većine ima odbornika SDA Jasmina Spahića, kojem je teško da izgovori čak i pravi naziv opštine – Kozarska Dubica.

 

Jasmin Spahić je predsjednik SDA u Kozarskoj Dubici, a 28. decembra prošle godine je izabran za potpredsjednika Skupštine opštine. Ipak, za njega je to i dalje Bosanska Dubica, a Bošnjaci su ugroženi!

 

Na pitanje novinarke TV Hayat, da li je u Kozarskoj Dubici u posljednje vrijeme bilo izliva nacionalizma i širenja straha, Spahić je nedavno rekao da Bošnjaci i Hrvati strahuju od mogućeg rata, a lidera SNSD i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika optužio za rušenje države (izjava od 3:38).

 

 

– Svaka izjava jednog od takvih političara kao što je gospodin Dodik, koji je, nažalost, i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i koji, nažalost, na neki način i ruši ovu državu, što je po meni nelogično i mislim da to nije put. Međutim, smatram da su Bošnjaci povratnici i Hrvati na prostoru ovog be-ha entiteta u jednoj dozi straha iz razloga što imate neizvjesnost iz razloga da li će biti rata, ili neće biti rata, rekao je Spahić gostujući u emisiji “Dobar dan BiH” Hayat televizije.

 

Skupštinska većina koju predvodi SNSD, a koju još čine NDP, NPS, SP i SDA, Spahiću je u više navrata izlazila u susret ispunjavajući njegove zahtjeve, pa je tako unesena zastava BiH po prvi put u salu SO Kozarska Dubica. Što je još zanimljivije, prilikom dolaska bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića na otvaranje lokalne džamije, ispred zgrade SO su sklonjene tri zastave Republike Srpske.

 

 

Rankica Marelj, predsjednica OO SNSD u Dubici je zaslužna za ulazak SDA, odnosno Jasmina Spahića u skupštinsku većinu, a prema tvrdnjama ljudi iz SNSD, Spahiću bi već na sljedečoj sjednici SO trebalo da bude izglasana i profesionalna funkcija za koju će dobijati platu iz budžeta, koja je daleko veća od odborničkog dodatka.

 

Dubičani Spahiću zamjere što probleme vidi tamo gdje ih nema i spominje ugroženost Bošnjaka, iako odavno nije zabilježen ni najmanji međunacionalni incident u ovoj lokalnoj zajednici.

 

Rankica Marelj, predsjednica OO SNSD

 

Posljednji istupi Spahića uzburkali su duhove i u lokalnom SNSD-u, čija predsjednica Rankica Marelj nije uspjela da se nametne kao autoritet. Nakon izbora Spahića za potpredsjednika skupštine, mnogi je optužuju da slijedi samo vlastite interese, aludirajući na njen pokušaj da postane direktorica lokalnog Doma zdravlja, za šta nije dobila podršku ni u Vladi RS.

 

Što se Spahića tiče, jasno je da on, Kao i Rankica Marelj, slijedi lični i partijski interes, ali je krajnje licemjerno kritikovati politiku Milorada Dodika i SNSD, a istovremeno biti dio skupštinske većine i doprinositi opstanku SNSD na vlasti u Kozarskoj Dubici.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *