PREDIZBORNA ZLOUPOTREBA ZDRAVSTVA
Đajić i SNSD otvoreno upregli UKC i ljekare u stranačku kampanju!

Aktuelno

Zloupotreba zdravstva u političkoj kampanji bilježena je i u prethodnim izbornim ciklusima u Republici Srpskoj, ali se čini da kandidati SNSD nikad do sada nisu tako otvoreno kršili kodekse medicinske etike i zloupotrebljavali javno zdravstvo kao u kampanji koja je u toku.

 

Nevjerovatno je da ljekari koji su kandidati SNSD na izborima, a pogotovo oni koji se nalaze na rukovodnim funkcijama, u ovolikoj mjeri krše etičke kodekse medicinske struke, gazeći po dostojanstvu pacijenata i građana Republikie Srpske.

 

U svemu prednjači direktor Univerzitetsko – kliničkog centra RS, dr Vlado Đajić, koji se toliko uživio u ulogu stranačkog lidera i kandidata, da mu je partijska uloga daleko preča od direktorske koja mu je dodijeljena na UKC i za koju ga plaćaju građani.

 

Zdravstvo u službi jedne partije

 

Besplatni pregledi pacijenata u kampanji

 

– I sad ćemo pregledati, evo, pošto svake godine pregledamo pred Dan moždanog udara krajem septembra, reći će – zbog izbora! Pregledaćemo tri hiljade penzionera, zbog krvih sudova, al’ nije to zbog izbora – Dan borbe protiv moždanog udara! – rekao je Đajić nedavno na RTRS gostujući u emisiji Telering.

 

Čak i da zanemarimo činjenicu da je nedopustivo da se politička partija bavi pregledima i liječenjem pacijenata, što predstavlja svojevrsnu diskriminaciju, pa i ucjenu pacijenata, ostaje činjenica da je Đajić izmanipulisao javnost!

 

Svjetski dan borbe protiv moždanog udara se obilježava 29. oktobra, ali će tada kampanja već odavno biti završena, pa su SNSD-ovi ljekari namjerili da taj datum u kalendaru pomjere u septembar!

 

Sličnu manipulaciju Đajić je izveo i sa “svečanim” otvaranjem Klinike za kardiohirurgiju UKC RS, koje je najavio za 11. septembar na platou ispred ulaza u Centralni medicinski blok.

 

U videu koji se vrti na društvenim mrežama, Đajić sam priznaje da je na toj Klinici “već uspješno operisano 40 pacijenata”. Dakle, ona je odavno u fukciji, kao što je njeno “svečano otvaranje”, na koje će doći kandidati SNSD za inokosne funkcije, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, u funkciji izborne kampanje SNSD.

 

 

Da je tako, potvrđuju informacije da je na Klinici za kardiohirurgiju, prema tvrdnjama zaposlenog osoblja, već medicinski tretirano oko 300 pacijenata, a upriličena je i svečanost povodom toga.

 

Održavanje masovnog predizbornog skupa ispred UKC RS, osim što je svjesna manipulacija javnosti i građana koji su pozvani da dođu i “da se druže sa rukovodstvom RS i zdravstvenim radnicima”, predstavlja i potencijalnu zdravstvenu opasnost i za građane koji dođu, kao i za pacijente koji su smješteni u ovoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi.

 

Ovakvo ponašanje ljekara – kandidata SNSD i drugih partija vladajuće koalicije, najčešće je u Banjaluci, koja je i najveći nedicinski centar u Republici Srpskoj. Nažalost, prosutno je i u drugim gradovima.

 

U Dubici pregled zakazuju u kancelariji SNSD

 

“Poučena” primjerom iz Banjaluke, predsjednica OO SNSD u Kozarskoj Dubici, Rankica Marelj, koja je i kandidat ove stranke za poslanika u Narodnoj skupštini RS, pohvalila se javno da je inicirala da se obezbijedi besplatan mamografski pregled za sve Dubičanke, radi prevencije i rane dijagnostike raka dojke.

 

 

 

I ne samo to, Marelj je pozvala sugrađanke starije od 40 godina da dođu u prostorije SNSD i popune prijavni upitnik za mamografski pregled “svakim radnim danom od 08.00 do 20.00 časova u periodu od 06.do 25. septembra”.

 

Mobilni mamograf u Kozarskoj Dubici biće instalisan početkom oktobra, što je samo po sebi dobro, ali nije dobro i nezakonito je da se pacijenti za ljekarski pregled prijavljuju posredstvom političkih partija.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *