OTIMANJE ZA GLASOVE
Darko Banjac u Dubici preuzeo ulogu šefa SNSD

Aktuelno Društvo

Darko Banjac, predsjednik NPS-a, preuzeo je ulogu neformalnog šefa SNSD-a u Kozarskoj Dubici, tvrde naši izvori, uz opasku da Milorad Dodik nema povjerenja u aktuelno rukovodstvo SNSD Kozarske Dubice, a pogotovo ne u predsjednicu OO SNSD Rankicu Marelj.

 

Koristeći rasulo u SNSD-u, Darko Banjac je u završnici izborne kampanje pokrenuo kampanju od vrata do vrata i danima ubjeđuje Dubičane da, dajući glas za njegov NPS, u stvari daju glas za opstanak SNSD-a na vlasti.

 

Da li on to čini uz prećutno odobrenje Milorada Dodika, ili samo koristi haos unutar vladajuće stranke koja se posljednjih dana na svim poljima urušava kao kula od karata, pitanje je na koje će odgovor uslijediti tek nakon izbora.

 

 

Začuđujuće je da su ključni ljudi dubičkog SNSD-a, Rodoljub Topić, Vladimir Rokić i Dragan Jaćimović,predali stranku na upravljanje Banjcu, dok aktuelna predsjednica stranke Rankica Marelj, koja je i kandidat SNSD za narodnog poslanika od početka kampanje pravi greške i navlači gnjev javnosti, poput registrovanja pacijentkinja za preglede mamografom u stranačkim prostorijama.

 

Banjac obilato koristi resurse Banje Mlječanica na čijem se čelu nalazi zahvaljujući upravo Miloradu Dodiku, koji ga je “nagradio” brojnim projektima i milionima.Samo iz Vlade RS su mu osigurali investicije u vrijednosti od 32 miliona KM.

 

Inače, rejting Banjčevog NPS-a je mršav i teško da će uspjeti da pređe cenzus od 3%, a jedina nada mu je upravo Kozarska Dubica u kojoj može da otkine dio SNSD-ovog biračkog tijela.

 

 

Prema relevantnom istraživanju beogradske agencije Faktor Plus, rađenom na uzorku od 3000 građana u Republici Srpskoj, NPS Darka Banjca dobacio je tek do skromnih 0,8%, što je daleko ispod izbornog cenzusa.

 

Otkud toliko povjerenje Milorada Dodika u ovu, sasvim izvjesno, autsajdersku političku opciju Darka Banjca, pitanje je koje upućuje na zajedničke talove.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *