SNSD U BORBI PROTIV LESKOVAČKOG ROŠTILJA
Dodikova vlast u Laktašima srušila roštiljnicu “Bekon” nakon 25 godina rada!

Aktuelno

Da na svojoj koži osjete nepravdu SNSD-ove vlasti građani koji ne pripadaju toj stranci, postala je gotovo redovna pojava. Međutim, sve je više slučajeva u kojima i dugogodišnji članovi SNSD-a zbog nečijih ličnih interesa bivaju šikanirani i obespravljeni.

 

Nakon 25 godina uspješnog rada, jedan od najpoznatijih restorana sa ponudom čuvenog leskovačkog roštilja, roštiljnica „Bekon“, više ne postoji u Laktašima. Gradske vlasti naložile su rušenje objekta, koje je uslijedilo danas oko podne.

 

 

Sve ovo se dešava u okviru uređenja užeg centra Laktaša, gdje od septembra prošle godine traju radovi na rekonstrukciji Trga Palih boraca i centralne pješačke staze.

 

Razočarana u ovakav odnos lokalne i republičke vlasti prema njoj i njenim radnicima, vlasnica srušenog restorana Mirka Pavlović, uputila je tvoreno pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koje prenosimo u cjelosti:

 

Poštovani Predsjedniče Republike Srpske,

 

Obraćam Vam se s poštovanjem kako bih izrazila naše nezadovoljstvo. Moja porodica Pavlović izabrala je Grad Laktaše i preselila brend roštilj iz Leskovca 1998. godine. U našoj roštiljnici bilo je zaposleno sedam radnika, uključujući i članove naše porodice – njih troje.

 

Ja ne želim da uređujem Laktaše, ako su već planirani radovi, mogli ste nam ponuditi neko rješenje, jer se 25 godina isključivo bavimo ponudom naših specijaliteta. Hranili smo košarkaše „Igokee“ 18 godina, za sve to vrijeme nije zabilježen niti jedan slučaj trovanja, niti je iskazan bilo kakav vid nezadovoljstva kvalitetom naše hrane. Apelovali smo i molili da nam pomognete da ova hrana i naši specijaliteti ostanu u Laktašima.

 

Moji zaposlenici poslije 24 godine (Milka Radić, Ivana Pavlović, samohrana majka, sin Aleksandar i unuk) su ostali na Birou za zapošljavanje, ja kao vlasnik neću moći da preživim sa penzijom iz Srbije u iznosu od 550,00 KM.

 

Poštovani Predsjedniče,

 

Članovi smo Vaše stranke i podržavali smo Vašu politiku od početka, od 1998. godine. Zahvalni smo Opštini i službenicima na čelu sa gradonačelnikom Bojićem, jer smo dobili egzistenciju naše porodice.

 

Imamo najbolje recenzije u Laktašima , za 25 godina našeg brenda dobili smo zahvalnicu u vidu rušenja naše egzistencije, tj. lokala. Hvala vam svima što ste nas ugasili!

 

Kada se u Laktašima gradila zgrada Vaše (naše) stranke učestvovali smo tako što su struja i voda vučene iz naše roštiljnice bez finansijske nadoknade. Na svakom skupu SNSD-a učestvovali smo kao sponzori , deleći naš roštilj shodno našim mogućnostima.

 

Mirka Pavlović, Kosjerovo b.b.

 

Zanimljivo je da se preko puta, sada već bivše roštiljnice, nalazi poslovna zgrada u kojoj je sjedište laktaškog SNSD-a, ali i nova roštiljnica. Da li se to SNSD grubo obračunao sa konkurencijom pod izgovorom uređenja gradskog jezgra?

 

 

Kako saznajemo, jedan od razloga za rušenje roštiljnice mogli bi da budu i interesi SNSD-ovih tajkuna, koji su izgradili stambeni objekat u neposrednoj blizini srušene roštiljnice.

 

Roštiljnica “Bekon” bila je sinonim za leskovački roštilj i poznata u cijeloj banjalučkoj regiji. Sve poreske i druge obaveze prema državi izmirene su u potpunosti, kao i obaveze prema radnicima.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *