Vukanović protiv kriminalizacije klevete

Aktuelno Politika

Četvrta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u utorak 18. jula u 10 časova. Vukanović međutim kaže da je zatražio skidanje sa dnevnog reda tačke u okviru koje se kriminalizuje kleveta.

 

Na sjednici će se razmatrati 16 tačaka dnevnog reda, a među njima je i prijedlog Izmjena i dopuna Krivičnog zakonika Republike Srpske u okviru koga se uvodi kriminalizacija javne riječi, najavio je predsjednik NSRS Nenad Stevandić nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma.

 

“Uvažena je promjena o visini kazne i kazne su sada na nivou da nema kriminalizacija klevete”, rekao je Stevandić.

 

Poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović međutim kaže da je zatražio skidanje sa dnevnog reda tačke u okviru koje se kriminalizuje kleveta.

 

“Oni ovo klizanje u posljednji stadijum totalitarizma pokušavaju da prikriju smanjivanjem kazne što je prikrivanje da se od drveta ne vidi šuma. To uvodi u potpunu cenzuru i kontrolu svega”, rekao je Vukanović.

 

Vukanović je rekao i da u okviru vladajuće koalicije postoje ozbiljni sukobi tvrdeći da je na sjednici Kolegijuma došlo do sukoba između predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića i potpredsjednika Petka Rankića.

 

On nije otkrio o kakvim neslaganjima se radi.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *