Nacrt gradskog budžeta pred banjalučkim odbornicima 22. novembra

Društvo

Na narednoj sjednici Skupštine grada, koja će biti održana 22. novembra, biće razmatran nacrt gradskog budžeta za 2019. godinu kao i rebalans ovogodišnjeg budžeta, odlučeno je na današnjoj sjednici Kolegijuma Skupštine grada Banje Luke.

U najavi 27. sjednice, gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da će nacrt budžeta za iduću godinu biti u gotovo identičnom okviru kao i ovogodišnji budžet bez rebalansa, a i da će unutrašnja struktura biti veoma slična ovogodišnjem budžetu. Kada je u pitanju rebalans ovogodišnjeg budžeta, Radojičić ističe da će budžetski okvir biti povećan za 2,7 miliona KM.

– Tokom ove godine imali smo rast prihoda na pojedinim stavkama, uključujući transfere sa nivoa Republike koji se odnose na kapitalne investicije, a to su nova ulica u Šargovcu, vodovodi u Karanovcu, Jagarama i Česmi, nova kružna raskrsnica u Ulici Isaije Mitrovića, te vodovod Pezića polje. Bilo je promjena i na stavci poreza na lična primanja, jer su tokom ljeta promijenjeni zakoni, i tu Grad bilježi manji prihod od 1,4 miliona KM – rekao je gradonačelnik.

Na narednom skupštinskom zasjedanju naći će se i Prijedlog odluke o uslovima i načinu održavanja javnih manifestacija te korištenju audio i video pomagala u objektima i izvan njih.

– Izvršena su mjerenja buke na svim lokacijama na kojima se održavaju javne manifestacije, o čemu je urađena i detaljna studija. Odluka bi trebalo da počne sa primjenom ove zime, prvo ekspirementalno do 28. februara 2019. godine, a nakon toga i u konačnoj fazi – naveo je Radojičić.

On je izrazio uvjerenje da će narednom sjednicom biti ispoštovan godišnji kalendar rada Skupštine, što će omogućiti da u decembru bude donesen budžet i svi godišnji planovi za narednu godinu.

Na dnevnom redu 27. sjednice gradskog parlamenta biće 36 tačaka, a sjednica će početi u 9.00 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *