Policajci traže povećanje plate od Vlade RS

Društvo

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpke predao je danas peticiju sa više od 5.000 potpisa Vladi RS, u kojoj traže povećanje plate za 35 odsto policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada.

Oni peticijom traže i utvrđivanje drugačije osnovice za obračun visine penzija penzionisanim službenicima.

Anica Jondić, predsjednica ovog sindikata, rekla je da su peticiju potpisali članovi sindikata, radnika unutrašnjih poslova i pripadnika MUP-a RS.

“Završili smo drugu fazu u svojim aktivnostima koju smo istrajno od početka ove godine vodili. Iza ovog sindikata je deset mjeseci aktivnog rada za rješavanje ova dva pitanja, povećanja plate i regulisanja penzije policijskim službenicima”, rekla je Jondićeva koja je istakla da do sada bije bilo stava Vlade RS po ovom pitanju.

Dodala je da plata policijskog službenika iznosi 830 KM, te da je policija RS ubjedljivo najlošije plaćena policija u BiH i regionu.

“Apsolutno očekujemo otvaranje dijaloga sa Vladom RS, jer su ovo isuviše bitna pitanja, kako za pripadnike policije RS tako i za sve građane”, rekla je Jondićeva.

Sindikat očekuje pozitivan stav Vlade RS, te da njihovi zahtjevi moraju biti realizovani u periodu utvrđivanja nacrta prijedloga budžeta za 2019. godinu.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *