Praksa za studente šest banjalučkih fakulteta

Društvo

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i rektor Univerziteta u Banjoj Luci Radoslav Gajanin potpisali su danas protokol o studentskoj praksi, koji podrazumijeva da će 24 studenata Univerziteta u Banjoj Luci obavljati praksu u Gradskoj upravi i preduzećima pod gradskom jurisdikcijom.

 

Po potpisivanju protokola, Radojičić je ukazao da je već druga godina kako Grad i Univerzitet provode studentsku praksu u gradskim insttiucijama i preduzećima.

 

– Iskustva iz prve godine su veoma pozitivna, a vjerujem da su studenti stekli praktična iskustva koja će im pomoći u daljem radu. Na bazi ovog sporazuma, studentima se omogućava sticanje radnog iskustva, a za svaku školsku godinu iznova identifikujemo kapacitete, mogućnosti i potrebe obje strane. Prema protokolu, studenti šest fakulteta – prava, ekonomije, arhitekture, fizičkog vaspitanja, tehnologije i poljoprivrede moći će sticati iskustvo u nekom od odjeljenja Gradske uprave ili gradskih preduzeća – objasnio je Radojičić.

 

Rektor Radoslav Gajanin istakao da nose jako dobra iskustva iz prošlogodišnjeg stažiranja i da je generalni cilj Univerziteta da poveća udio praktične nastave na svim fakultetima

 

– Pored sticanja praktičnih znanja, studenti su dobili priliku da predstave stečena znanja tokom svog školovanja, te da se svojim radom preporuče određenim institucijama – zaključio je Gajanin.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *