Radojičić: Utvrđeni prioriteti za ovu i iduću godinu

Društvo

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, izjavio je danas da je rukovodstvo Gradske uprave utvrdilo proritete za ovu i iduću godinu, s ciljem transformacije grada u regionalni cetar sa velikim razvojnom perspektivom.

 

Sumirajući rezultate strateškog savjetovanja Gradske urave, Radojičić je utvrdio da su prioriteti za ovu i iduću godinu podijeljeni u četiri cjeline.

 

– Prvi blok se odnosi na kapitalne investicije, gdje smo koncipirali sve programe infratsrukture u gradu – saobraćaj, vodosnabdjevanje, društvene sadržaje i slično. Drugi blok čine javni događaji, jer grad treba da živi i ponudi dosta sadržaja sopstvenom stanovništvu, ali i da bude atraktivan za dolazak turista. To su „Proljeće u Banjaluci“, „Ljeto u Banjaluci“, Kočićev zbor, niz festivala i drugih događanja – rekao je Radojičić.

On je dodao da će treći blok obuhvatiti interakciju sa građanima, kroz niz akcija sa organizacijama civilnog društva te kroz male intervencije na humanizaciji prostora.

 

– Ovaj blok poslova je relativno nov i njime želimo da dodatno radimo na kontaktu sa građanima. Četvrti blok je reformisanje javne uprave pošto je pred nama donošenje niza akata koji bi trebalo da poboljšaju efikasnost rada Gradske uprave, te restrukturisanje četiri javna preduzeća i poboljšanje i modernizacija usluga u interesu građana – zaključio je Radojičić.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *