Radojičić: Nema novih slučajeva zaraženih virusom korona

Društvo

Nemamo novoregistrovanih osoba potvrđenih na virus korona, ali imamo jako veliki broj građana pod nadzorom, čak 940, izjavio je Igor Radojičić nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije koji, razmatra mjere za suzbijanje širenja virusa korona.

 

On je naglasio da su svi oboljeli u dobrom zdravstvenom stanju.

 

– Želim da se zahvalim građanima što poštuju uvedene mjere zabrane. Ovo je zajednički posao za 200.000 stanovnika i ako se disciplinovano ponašamo možemo biti uspješni. Komunalna policija, inspekcija utvrdili su da se u najvećoj mjeri poštuju naše naredbe. Iz Banjaluke su i svijet otišle slike kako vodimo računa o zdravlju – rekao je on.

 

Radojičić je istakao da sa obzirom na izuzetno mali broj djece u javnim vrtićima, samo tri, odlučeno je da od sada radi samo jedno obdanište i to Marija Mažar.

 

– Slično je i u privatnim vrtićima, samo 18 djece u dva objekta. Nekoliko sektora nije pod ingerencijom grada, stomatolozi, pošte, apoteke, igre na sreću, advokati, notari ali svi imaju redukovani režim rada – istakao je on.

 

Radojičić je istakao da ima informacija da je bilo otkaza, neplaćenog odsustva i pozvao sve građane da se jave inspekciji ukolio su prekršena njihova prava.

 

– Imamo uvjeravanje da svih roba ima dovoljno, iako je za pojedine artikle prodaja skočila – naglasio je gradonačelnik Banjaluke.

 

Nevena Todorović, direktorka Doma zdravlja Banjaluka, rekla je da građani poštuju sve preporuke. U kućnoj izolaciji je 175 lica. U dogovoru sa Medicinskog fakulteta, došli su nam u ispomoć studenti starijih godina.

 

Dodatne mjere koje je Štab danas utvrdio

 

  • Od danas će se još redukovati javni prevoz i biće u tri bloka rani jutarnji, od 5 do 8, poslijepodnevni i večernji.
  • Gradska uprava radiće samo jednokratni od 8 do 16.
  • Zajednice etažnih vlasnika imaju obavezu da dezinfekuju prostorije u zgradi
Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *