Komunalna policija više ne kontroliše osobe koje dolaze u Srpsku

Društvo

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS je, na osnovu Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o prestanku primjene Zaključka o sprovođenju mjera kućne izolacije, koji je donesen 20. maja, donijelo Instrukciju o postupanju i načinu rada komunalne policije, koja je upućena svim jedinicama lokalne samouprave i utvrđen je novi način kontrole kućne izolacije.

 

Propisno je da komunalna policija od 20. maja nije obavezna kontrolisati osobe koje imaju važeće rješenje o mjeri kućne izolacije, dobijeno po osnovu ulaska na teritoriju Republike Srpske.

 

– Dakle, za osobe koje su došle na teritoriju Republike Srpske, prije stupanja na snagu ovog zaključka, prestaje primjena mjere kućne izolacije kao i za osobe koje od juče, 21. maja, ulaze na teritoriju Republike Srpske iz inostranstva – navodi se u saopštenju.

 

Komunalna policija će nastaviti kontrolu osoba koje imaju rješenje o kućnoj izolaciji po svim drugim osnovama, odnosno kontrolu osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim i kontrolu osoba koje su bile pozitivne na korona virus.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *