Protest u Bijeljini zbog oslobađajuće presude za ubistvo navijača

Društvo

Pedesetak navijača „Partizana“ i građana Bijeljine, okupilo se danas na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, izražavajući nezadovoljstvo oslobađajućom presudom za Marka Zarića i Petra Bujinovića, koju je, po optužnici za ubistvo navijača Partizana Aleksandra Saleta Pantić, donio Okružni sud u Bijeljini 20. maja.

 

Noseći transparent na kojem piše „Ko štiti ubice Saleta Pantića“ i uzvikujući „Pravda za Saleta“, učesnici protesta ponovili su da je ovakva presuda sramna i da je izazvala nepovjerenje građana u istražne i sudske institucije.

 

Porodica ubijenog Aleksandra Saleta Pantića traži od nadležnih da obrazlože zašto su pored svih materijalnih dokaza, DNK analiza, tragova i svjedočenja učesnika, oslobodili počinioce, Sestre ubijenog Pantića Danijela i Aleksandra oslobađajuću presudu smatraju sramnom.

 

– Tražimo od nadležnih institucija da traže svoj posao i samo da rade svoj posao po zakonu. I ništa više. Moramo zaista ustati protiv rada tužilaštva i ovakvog tretiranja građana za ovakve stvari. Ovo nisu male stvari, ovo nije sitna krađa, ovo je teško ubistvo. Ovo je kategorisano kao teško ubistvo i mi smo kao porodica pristali i na to, ali sada samo tražim da se poštuje zakon i da se ubice kazne – poručuju sestre ubijenog mladića.

 

Nastaviće, najavljuju, da organizuju proteste sve dok dok ne dočekaju pravdu za ubijenog mladića.

 

Podsjećamo, Aleksandar Sale Pantić ubijen je 15. septembra 2018, na parkingu ispred hotela Sveti Stefan u Dvorovima kod Bijeljine, u tuči navijača Partizana i Zvezde. Današnji skup su obezbjeđivali pripadnici Policijske uprave Bijeljina, a protekao je bez incidenata.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *