Nepoznat uzrok smrti dvojice mladića u Banjaluci

Hronika

Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u tri dana imala je dvije odvojene intervencije u kojima je zabilježeno teško zdravstveno stanje dvojice mladića na području Banjaluka.

 

Dok je dvadesetpetogodišnjem Š.B. smrt konstatovana nekoliko trenutaka nakon dolaska Hitne pomoći u kuću u banjalučkom naselju Lazarevo, dvadesettrogodišnji M.B. je pronađen u automobilu u naselju Vrbanja bez znakova života. Iako je bio u beživotnom stanju, dežurni ljekari uspjeli su vratiti puls, ali je nažalost mladić preminuo 3. februara u Univerzitetskom kliničkom centru Republika Srpska.

 

Uzrok smrti ovih mladića nije poznat, niti je policija zvanično obaviještena o ovim slučajevima.

 

Iz Doma zdravlja Banjaluka za Srpskainfo je potvrđeno da je Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banjaluka intervenisala 27. januara i 30. januara ove godine.

 

-U prvom slučaju je 27. januara mobilna ekipa SHMP odmah izašla po pozivu u devet časova u dijelu grada Lazarevo, te je u kući zatečena muška osoba Š.B, 1995. godište, bez vitalnih znakova. Nakon reanimacije, ljekar je proglasio smrt. Smrt je nastupila zbog akutne kardiorespiratorne insuficijencije, ali šta je uzrok koji je pacijenta uveo u to stanje, utvrdilo bi se obdukcijom – navodi se u odgovoru Doma zdravlja.

 

Dodaju da se drugi slučaj se desio 30. januara u 6.40.

 

– Mobilna ekipa SHMP odmah izašla na poziv iz dijela grada Vrbanja, te je preuzela pacijenta, M.B, 1997. godište, iz privatnog vozila u dijelu grada Ada, bez vitalnih znakova. Odmah se pristupilo reanimaciji koja je nastavljena u SHMP, te je pacijent dobio srčani ritam i rijetke spontane respiracije. Transportovan je u CUM UKC RS, gdje je hospitalizovan. Informisani smo da je nažalost preminuo. O uzroku smrti pitati UKC RS gdje je pacijent liječen – naveli su iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Banjaluka.

 

Tragom ovih informacija obratili smo se UKC RS gdje nisu željeli detaljnije komentarisati smrt mladića Š.B. uputivši nas ujedno na Dom zdravlja Banjaluka, a za M.B. su naveli sljedeće:

 

-Pacijent M.B. (1997. ) je 30. januara primljen u Urgentni centar u 7.26 , bez svijesti, sa malignim poremećajem srčanog ritma, te su po prijemu u Urgentni centar nastavljene mjere napredne kardiopulmonalne reanimacije i započeta dijagnostička obrada. Nakon toga u 8.55 pacijent je primljen u Kliniku intenzivne medicine za nehirurške grane, a nakon intenzivnog medicinskog tretmana i uz sve napore ljekara da mu spasu život pacijent je preminuo 3. februara u 18.05 – navodi se u odgovoru UKC RS.

 

Nijedan slučaj nije došao do policije pa se pretpostavlja da u njima nema elemenata krivičnog djela.

 

-Povodom dopisa koji ste dostavili na internet adresu Policijske uprave Banjaluka, obavještavamo Vas da smo izvršenim provjerama utvrdili da Policijska uprava Banjaluka nije obaviještena o događajima iz Vašeg upita – izjavila je Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banjaluka.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *