Predloženo produženje pritvora za dilere skanka

Hronika

Tužilaštvo BiH predložilo je Sudu BiH produženje pritvora za četvoricu osumnjičenih za krijumčarenje velike količine droge skank u okviru predmeta kodnog naziva “Skaj”.

 

Ova lica su osumnjičena da su činjenjem krivičnih đela ostvarila nezakonitu imovinsku korist od najmanje 2,5 miliona KM.

 

Četvorica osumnjičenih, za koje je postupajući tužilac Posebnog ođeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora, pod istragom su Tužilaštva BiH zbog sumnje da su kao kriminalna grupa organizovali i realizovali više kamionskih transporta skanka sa područja Albanije preko Crne Gore u BiH, te dalje prema Hrvatskoj i zemljama EU, a radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi.

 

Produženje pritvora predloženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike, te ponovno počiniti krivično đelo ili dovršiti započeto, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

 

Tužilaštvo BiH i partnerske agencije za sprovođenje zakona u BiH i zemljama regiona su dokumentovale transporte više stotina kilograma ove droge, te su u organizovanim akcijama izvršena presretanja, pronalaženje i pljenidba velike količine droge.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *