Osumnjičeni Railić ispitan u Tužilaštvu BiH

Hronika

U Tužilaštvu BiH završeno je ispitivanje Dalibora Railića zvanog Dugi iz Prijedora, koji je pod istragom kao mogući učesnik u teškom ubistvu načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića i kako “Nezavisne” saznaju, zakonskom roku biće upućen prijedlog o njegovom pritvoru.

 

Railića su jutros pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske predali tužiocu Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju.

 

“Osumnjičeni D.R. se dovodi u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je djelovala na području Gradiške i drugih gradova, a takođe je pod istragom kao mogući učesnik u teškom ubistvu Bašića” naveli su iz Tužilaštva.

 

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je u ponedjeljak, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

 

Railić je ranije osuđivan, a prema nezvaničnim informacijama, on se dovodi u vezu sa narko-grupom Dušana Lovrenovića koji je uhapšen u okviru akcije “Storidž 2”.

 

Nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *