SIPA hapsi službenike UIO BiH zbog zloupotrebe položaja

Hronika

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) danas su u sklopu operativne akcije „Brend IV“ lišili slobode šest lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ i „Primanje dara i drugih oblika koristi“, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

 

Pretresi poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari, izvršeni su na šest lokacija na području Banjaluke, Gradiške i Prnjavora.

 

Uhapšeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Tužilašvu Bosne i Hercegovine.

 

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije, 13 satova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Navedena operativna akcija je realizovana po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine a u saradnji sa policijskom službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saopšteno je iz Sipe.

 

Među šest uhapšenih u današnjoj akciji SIPA-e, kako prenose mediji, je i Jelena Majstorović, šefica Grupe za sprečavanje krijumčaranja i prekršaje u Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje BIH u Banjaluci.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *