Trebinjski NDP prestao sa radom, članovi podnijeli ostavke

Politika

Članovi GO NDP Trebinje, njih 32 podnijeli su danas neopozive ostavke na članstvo u ovoj partiji, čime je trebinjski NDP prestao sa radom.

Dosadašnji predsjednik stranke Slobodan Šaraba rekao je „EuroBlicu“ da je to urađeno na osnovu odluke Predsjedništva NDP na sastanku od 15. oktobra, a na zahtjev predsjednika Dragana Čavića.

Čavić je nekoliko dana pred lokalne izbore zatražio raspuštanje ove stranke u Trebinju, jer nisu podržali kandidata SzP Slavka Vučurevića za gradonačelnika Trebinja, a Šaraba tvrdi da takvu odluku može donijeti samo predsjedništvo, a ne predsjednik stranke.

Dosadašnji prvi čovek trebinjskog NDP navodi da će oni ostati zajedno, za sada se neće pridružiti nijednoj političkoj opciji, a njihovo dalje djelovanje biće poznato u narednom periodu.

– Predsjednik Čavić će vjerovatno formirati stranku u Trebinju sa nekim drugim ljudima i na nekom drugom mjestu, pošto nam je istekao i ugovor o zakupu prostora u kome smo se do sada nalazili – kaže Šaraba.

On smatra da je odluka Čavića da nekoliko dana pred lokalne izbore raspusti trebinjski NDP dovela do pometnje kod birača i simpatizera ove političke opcije, te da je to jedan od razloga zašto nisu dobili nijedan mandat u novom sazivu Skupštine grada, za šta im je, kako navodi, falilo 50 glasova.

– To je Čavićeva politička odluka. Smatram da nepodržavanje kandidature Vučurevića nije bio dovoljno valjan razlog da se raspusti trebinjski odbor, jer ni Bosić nije raspustio odbor u Foči pošto nisu podržavali kandidat SzP, kao ni Borenović u Prnjavoru. Samo je Čavić to uradio – ističe Šaraba.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta raspustio je Gradski odbor u Trebinju 29. septembra, jer su, kako je rekao, pružali otvorenu podršku kandidatu SNSD za gradonačelnika Luki Petroviću.

– To je za NDP neprihvatljivo jer su Glavni odbor i Predsjedništvo NDP donijeli odluku još proljetos da ni u jednoj varijanti nećemo podržavati kandidate SNSD za gradonačelnike i načelnike opština nigdje – naglasio je tada Dragan Čavić.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *