Vanredna sjednica Kolegija NSRS zbog Krunićevog ubistva

Politika

Narodna skupština RS održaće vanredni Kolegij kako bi se skupština odredila o trostrukom ubistvom u Banjaluci i ubistvu policajca u Prijedoru, nakon što su se o tome usaglasile sve stranke koje djeluju u parlamentu.

 

Perica Bundalo, šef Kluba PDP-a, prvi se javio za riječ i predložio da se nastavak skupštine ili odgodi do sutra ili da se tačke o policiji i javnom redu i miru povuku danas s dnevnog reda, a da se nastavi raditi na drugim tačkama.

 

Rekao je da PDP snažno osuđuje trostruko ubistvo i poziva policiju da se počinioci privedu pravdi.

 

Miladin Stanić, šef Kluba SDS-a, je rekao da je ubistvo pokazalo da se situacija otela kontroli Ministarstvu unutrašnjih poslova, i zatražio da vrh MUP-a podnese ostavku.

 

Stanić je zaprijetio da će poslanici te stranke napustiti zasjedanje ako se ne zakaže kolegij, a predložio je da se zakaže posebna sjednica s temom bezbjednosti, kako bi NS RS zauzela stavove.

 

Stanić je rekao da su nedavna dešavanja pokazala da policija ne radi dobro, i da je činjenica da mnoga ubistva koja su se desila nisu rasvijetljena.

 

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, je rekao da je Slaviša Krunić, koji je sinoć ubijen u Banjaluci bio njegov blizak prijatelj i saborac, te da podržava održavanje sjednice Kolegija.

 

“Najmanje što je potrebno da se desi je da se ovaj slučaj organizovanog ubistva i terorističkog čina otrkije i rasvijetli. U interesu javnosti je da se ovo do kraja raščisti”, rekao je on.

 

Igor Žunić, šef Kluba SNSD-a, podržao je održavanje kolegija, ali je apelovao da se ovo ubistvo ne koristi u političke svrhe, već da se učini sve što je potrebno da se ovo ubistvo riješi.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *