Miličević pozvao političare da smire tenzije

Politika

Glavni zadatak nosilaca vlasti u Republici Srpskoj i BiH trebao bi biti da se bave unapređivanjem života građana koji su ih birali na najodgovornije funkcije, a ne da dižu tenzije, unose nemir, izazivaju političku i društvenu nestabilnost i zavađaju ljude i narode, izjavio je predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke i načelnik opštine Teslić, Milan Miličević.

 

Dodaje da nikakvu korist prosječan čovjek nema od zapaljivih izjava i dizanja nacionalnih tenzija, ali imaju jeftinu političku korist oni političari koji takve izjave daju kako bi skrenuli pažnju sa ključnih životnih pitanja građana, a koje oni nisu u stanju da riješe.

 

– U tom kontekstu treba posmatrati i aktuelnu histeriju povodom ratnih uniformi Vojske Republike Srpske. Neće običan čovjek u Republici Srpskoj živjeti bolje zbog toga što se neko sjetio više od 20 godina nakon kraja rata da treba oblačiti tuđu djecu u ratne uniforme i udarati u ratne bubnjeve – navodi Miličević.

 

On dodaje ga vrijeđa drskost i zloupotreba uniformi za jeftina politička prepucavanja.

 

– Kao neko ko je ponosno nosio uniformu Vojske Republike Srpske četiri godine kada je bilo najpotrebnije, lično me vrijeđa, kao što vjerujem da vrijeđa i mnoge druge borce da neko ko nije nosio uniformu u tim presudnim trenucima za naš narod, neko ko je bio jedan od onih koji je stvaranje Republike Srpske u njenim najtežim trenucima posmatrao sa bezbjedne udaljenosti, danas ima drskosti i daje sebi za pravo da zloupotrebljava tu uniformu za jeftina prepucavanja sa političarima iz Federacije koji su to jedva dočekali i zajedno sa Dodikom kreirali jednu lažnu histeriju oko uniformi, koja koristi i jednima i drugima podjednako, ali običan čovjek od nje nema nikakve koristi – naglasio je Miličević.

 

Miličević je pozvao političare i iz Republike Srpske i iz Federacije BiH da umjesto dizanja tenzija zajedno radimo na jačanju mira i pomirenja, kao i povjerenja, te da svi zajedno počnemo da se bavimo stvarima koje su za sve naše ljude najvažnije, to jest prosperitet, zapošljavanje, sigurnost i bolji standard.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

1 thought on “Miličević pozvao političare da smire tenzije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *