Delegacija Hrvatskog sabora u zvaničnoj posjeti Sarajevu

Politika

Članovi kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dočekali su danas na Trgu BiH delegaciju Sabora Republike Hrvatske koju predvodi predsjednik Božo Petrov.

Hrvatskoj delagaciji dobrodošlicu su poželjeli članovi kolegijuma Predstavničkog doma PSBiH Šefik Džaferović, Borjana Krišto i Mladen Bosić, kao i članovi Doma naroda PSBiH Safet Softić, Bariša Čolak i Ognjen Tadić.

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov prvo će održat sastanak s članovima Parlamentarne skupštine, a nakon toga i s predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Kako je ranije najavljeno, bosanskohercegovačka i hrvatska delegacija razgovaraće o bilateralnim odnosima, privrednoj te kulturnoj i naučnoj saradnji.

Uz predsjednika Hrvatskog sabora, službenu delegaciju čine i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač, potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Joško Klisović i voditelj hrvatsko-bosanskohercegovačke međuparlamentarne grupe prijateljstva Zlatko Hasanbegović.

Petrov će se poslije sastati i s članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, a posjetu Sarajevu završiće sastankom s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

Predsjednik Hrvatskog sabora će pored glavnog grada BiH posjetiti Vitez i Mostar.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *