Vojin Mitrović istupio iz kluba SNSD

Politika

Poslanik Vojin Mitrović napustio je klub SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske. On je sada samostalni poslanik, ali će najvjerovatnije pristupiti DNS, javlja skupštinski izvještač BN televizije.

Mitrović na prošlim opštim izborima za poslanika je izabran na listi NDP Dragana Čavića, ali je kada je birana nova vlada, sadašnji kabinet Željke Cvijanović, pristupio klubu SNSD i bio dio skupštinske većine, koja je tada “skrpljena” uz pomoć kupovine poslanika iz stranaka drugog bloka, predvođenog SDS-om.

Tada je Željka Cvijanović tvrdila da su došli do 42 poslanika, jer su ,kako je navela, kupili tzv. “dva papka”. O tome postoji audio zapis, ali ta afera nikada nije dobila sudski epilog.

Razlozi za napuštanje Mitrovića iz kluba SNSD nisu poznati, ali se pretpostavlja da vladajući, odnosno SNSD, nije ispoštovao njegove zahtjeve. Za ulazak u skupštinsku većinu tada je Mitrović i svog sina zaposlio u Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Mitroviću je ovo drugo istupanje od SNSD. Trenutno u skupštinskoj sali sjedi pored poslanika penzionera Ilije Stevančevića, jer uz DNS nema praznih mjesta, saznaje reporter BN televizije u skupštinskim službama.

BN TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *