Cvijetinović zamijenio Popovića na poziciji poslanika u NS RS

Politika

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku.

 

Prije razmatranja ove skupštinske tačke Diko Cvijetinović iz DNS-a položio je zakletvu, čime je preuzeo funkciju poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

Cvijetinović je na toj poziciji zamijenio stranačkog kolegu Đorđa Popovića koji je nedavno preuzeo funkciju ministra saobraćaja i veza Republike Srpske.

 

Na dnevnom redu nastavka sjednice, prekinute u četvrtak, 20. februara, nalaze se i nacrti zakona o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturisanju, o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, te o posredovanju u prometu nepokretnosti.

 

Biće razmatrani i nacrti zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima i o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, prijedlozi narodnog poslanika Milana Petkovića.

 

Pred poslanicima su i Prijedlog strategije razvoja elektronske uprave Republike Srpske za period 2019-2022. godina, Prijedlog strategije za unapređenje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Republici Srpskoj za period 2020-2024. godina, te Prijedlog strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta u Republici Srpskoj od 2020. do 2024. godine.

 

Biće razmatran i Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2020. godinu.

 

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da će parlament danas raditi do 14.30 časova, te da će sjednica biti nastavljena u 17.00 časova nakon redovne pauze.

 

On je rekao da će sutra poslije podne vjerovatno biti održana posebna sjednica, o čemu će danas odlučiti skupštinski Kolegijum.

 

Posebna sjednica trebala bi da bude održana u vezi sa dolaskom crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u BiH i aranžmanom sa Fronteksom, zbog čega je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odlučio da pokrene institut zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *