Borenović: Nadležni da kazne odgovorne za izbornu krađu!

Politika

„Sada su na redu nadležne pravosudne institucije, da ispitaju, utvrde i na kraju sankcionišu sve koji su učestvovali u krivičnom djelu izborne krađe 15. novembra za koje je, podsjećam, zaprijećena i kazna zatvora“, ističe Borenović.

 

„Petnaestog novembra se desila brutalna prevara i izvršeno je krivično djelo izborne krađe, što se pokazalo na juče ponovljenim izborima u Doboju, kao i potpuna opravdanost ponavljanja izbora na većini biračkih mjesta. Upornost opozicionih stranaka u namjeri da se izbori ponove i da se dokažu razmjere krađe je zaštita izborne volje građana, a jasno je da oni koji to čine ne bi stali sa ovakvom enormnom otimačinom samo u ovom gradu“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

 

„Prema trenutnim rezultatima, nosilac liste SNSD-a ima čak preko 17.000 manje glasova nego 15. novembra. Gradonačelnik ima oko 15.000 glasova manje i sve to pokazuje šta se radilo na prethodnim izborima. Pošteno pobjeđivati ili gubiti nije sramota, ali očigledno, u toj bahatosti, njima je i to bilo malo“, kaže Borenović i dodaje:

 

„Sada su na redu nadležne pravosudne institucije, da ispitaju, utvrde i na kraju sankcionišu sve koji su učestvovali u krivičnom djelu izborne krađe 15. novembra za koje je, podsjećam, zaprijećena i kazna zatvora“, ističe on.

 

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *