Izostala saradnja Tačija i tima Prištine za dijalog sa Beogradom

Region

Tim Prištine za dijalog sa Beogradom nije uspio da uspostavi koordinaciju sa predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem koji je do danas trebalo da im dostavi dokumentaciju o dosadašnjim susretima i odlukama u tom procesu.

 

Tim je, prenosi Koha onlajn, od Tačija tražio da dostavi dokumentciju radi izrade platforme koja će, između ostalog, predvidjeti princip da tokom nastavka dijaloga “nema pregovora o granici i integritetu Kosova”.

 

List navodi da su svi napori tima da Tači ispoštuje dogovor bili neuspješni.

 

Tači, navodi Koha, nije ispunio obavezu u vezi sa razmjenom informacija i dokumentacije.

 

U međuvremenu, kao krajnji rok za finalizaciju, kako se navodi, “državne platforme”, koja će biti dostavljena parlamentu, određen je 15. januar.

 

Avni Arifi, koji je ranije bio zadužen za tehnički dijalog Beograda i Prištine, a sada jedan od članov tog tima zadužen za izradu pomenute platforme, rekao je za Kohu, da očekuje da će u naredna dva dana taj dokument biti finalizovan.

 

“Smjernice za platformu su postojeći dokumenti koji su u skladu sa zakonom i ustavom, a koji su već odobreni od kosovskih vlasti”, rekao je Arifi.

 

Inače, Dardan Gaši, takođe član prištinskog tima za dijalog, rekao je u intervju za KTV da dokumentacija nije dostavljena, da Tači nije na Kosovu, te da niko, pa ni vlada, ne zna gdje se nalazi.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *