Srbija uvela nove preventivne mjere

Region

Vlada Srbije donijela je danas još neke nove mjere u cilju sprečavanja širenja opasnog korona virusa.

 

Određeno je nekoliko objekata na teritoriji Srbije koji će, u slučaju potrebe, služiti za karantinski smeštaj.

 

Pooštrene su mere koje se odnose na ograničavanje javnog okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Okupljanja su u oba slučaja ograničena tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

 

Vlasnici su u obavezi da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar tog objekta. Iz primene ove odluke izuzeta su lica koja zbog radne obaveze i specifičnog načina organizacije rada objektivno ne mogu primeniti ovu meru.

 

Pooštrena je mera koja se odnosi na zabranu izvoza lekova i sada se zabrana izvoza odnosi ne samo na lekove proizvedene u Srbiji, već na sve lekove koji se nalaze na teritoriji zemlje.

 

Iz istih razloga, pored suncokretovog ulja, od danas je zabranjen je i izvoz suncokreta u ljusci i poluprerađenog ulja.

 

Vlada je još jednom zamolila i najsnažnije apelovala na sve građane, a naročito na najstarije, da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima.

 

“Ukoliko imate više od 65 godina, ostanite kod kuće i pridržavajte se dobro poznatih mera zaštite od virusa COVID-19. Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali vlada u ovoj borbi ne može pobediti sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina”, poruka je Vlade Srbije.

 

mondo.rs

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *