Papa Franjo povodom Božića: Bog voli i najgore među nama

Svijet

Papa Franjo rekao je u obraćanju vjernicima tokom božićne ponoćne mise da Bog voli sve – “čak i najgore među nama”.

 

“Možete da imate pogrešne ideje, možete da napravite potpunu zbrku, ali Bog će vas i dalje voljeti”, rekao je argentinski poglavar Katoličke crkve u Bazilici svetog Petra u Vatikanu.

 

Papa će se tokom dana vratiti u Baziliku da bi uputio tradiconalnu poruku svijetu.

 

Među onima koji su učestvovali u misi su djeca izabrana iz pojedinih zemalja, uključujući Venecuelu, Irak i Ugandu, prenio je AFP.

 

Komentatori ocjenjuju da je to jasna poruka lidera 1,3 milijarde katolika, koji se često fokusira na patnje migranata i žrtava rata, kao i na one koji su na periferiji Katoličke crkve.

 

“Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje voli sve, čak i najgore među nama. Meni, vama, svakom od nas, on danas kaže: `Volim vas i uvijek ću vas voljeti, zato što ste dragocjeni u mojim očima”, rekao je papa.

 

Franjo je napravo i aluziju na zlostavljanje koje su vršili sveštenici i finansijske skandale u Katoličkoj crkvi.

 

“Šta god da pođe po zlu u vašim životima, šta god nije dobro u Crkvi, kakvi god problemi da postoje u svijetu – to više ne može biti izgovor”, rekao je papa.

 

Hodočasnici iz čitavog svijeta okupili su se ranije u biblijskom gradu Vitlejemu, gdje se, prema vjerovanju, rodio Isus Hristos, povodom proslave Božića po gregorijanskom kalendaru.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *