Čiji je tajanstveni dvorac na obali Crnog mora!? (VIDEO)

Svijet

Luksuzni dvorac na obali Crnog mora, koji je vodeći ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni nazvao „Putinova palata”, već je prikazan na ruskim nacionalnim kanalima, ali umjesto očekivanog luksuza za oko su zapale samo gole, betonske zidine, prenosi BBC.

 

Za ovu građevinu, Fondacija za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog, koju vlast u Rusiji optužuje da se finansira iz inostranstva, tvrdi da pripada predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, što je on kategorički demantovao.

 

Većina radnika saznala je iz medija da se ovaj dvorac pretvara u apartmanski hotel.

 

Navaljni je u svom video o dvorcu rekao da je glavni razlog njegove ubrzane rekonstrukcije odmah nakon izgradnje bila buđ.

 

Video je objavljen na kanalu Jutjub i ima više od 112 miliona pregleda, a Navaljni se u međuvremenu vratio u Rusiju sa liječenja u Njemačkoj i odmah je uhapšen na osnovu nekih ranijih sudskih slučajeva koji su protiv njega vođeni i ubrzo je osuđen na trogodišnju kaznu zatvora.

 

Nakon toga je Rusiju zahvatio talas protesta pristalica Navaljnog, ali su vlasti pohapsile mnoge učesnike, tereteći ih za učešće u neodobrenim skupovima i kršenju zdravstvenih mjera uvedenih zarad suzbijanja pandemije korona virusa.

 

Među uhapšenima su i neki zaposleni u Fondaciji za borbu protiv korupcije Alekseja Navaljnog.

 

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *