Ruski premijer najavio nove kontrasankcije Zapadu

Ekonomija Svijet

Rusija priprema još jedan paket kontrasankcija, rekao je premijer Ruske Federacije Mihail Mišustin na sastanku sa poslanicima frakcije Komunističke partije u Državnoj dumi uoči vladinog izvještaja u parlamentu.

 

– Znate da se sada sprema još jedan paket kontrasankcija. Nadamo se da će i vaša frakcija pristupiti njenoj diskusiji konstruktivno, detaljno, kao što je to bilo i ranije, rekao je Mišustin.

 

Zbog sukoba u Ukrajini, povećanje obima proizvodnje robe od strane ruske industrije, čije snabdijevanje je blokirano sankcijama zapadnih zemalja, postalo je jedno od najvažnijih aktuelnih pitanja. Premijer je govorio o izdvajanju 40 milijardi rubalja za program povlašćenog kreditiranja industrijskih preduzeća.

 

Vlada će izdvojiti više od 6,5 milijardi rubalja za povlašćeni lizing u mašinstvu, a Fond za industrijski razvoj će biti dokapitalizovan.

 

– Zemlji je potrebno vrijeme da se prilagodi porastu cijena koji je nastao zbog problema sa logistikom, rekao je ruski premijer.

 

Od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, Zapad je uveo velike sankcije Moskvi, prije svega bankarskom sektoru i snabdijevanju visokotehnološkim proizvodima. Mnogi brendovi su takođe najavili obustavu rada u zemlji.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *