SDS: Izvještaj policije protiv Davora i ostalih je nastavak progona!

Aktuelno

SDS smatra da je izvještaj ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača o “nasilnom državnom udaru” protiv Davora Dragičevića, Draška Stanivukovića i Željka Dabića nastavak obračuna i progona onih koji traže odgovor na pitanje – ko je ubio Davida Dragičevića?

Iz SDS ističu da bi ministar Lukač trebalo da zna da ”nasilnog državnog udara” nema bez oružane sile – vojske ili policije i podsjećaju da su u prošlom vijeku zabilježena dva takva udara: ubistvo kralja Aleksandra Obrenovića od grupe mladih oficira i vojni puč 27. marta 1941.

– Zato, ukoliko je neko u Republici Srpskoj, kako Lukač tvrdi, pokušao “nasilan državni udar radi promjene ustavnog poretka” i policija na čelu sa Lukačem, kao jedina oružana sila Republike, morala je biti njihov saučesnik. Ako nije policija, onda je to makar Lovačko udruženje “Zmijanje” na čijem čelu je Lukačev saradnik, direktor policije Darko Ćulum, navode iz SDS.

SDS upozorava ministra Lukača da je lažno prijavljivanje krivičnog djela, takođe, krivično djelo i da će neko morati odgovarati zbog ove neviđene zloupotrebe institucija radi vršenja presije i progona.

– Umjesto što se obračunava sa svima onim koji pitaju – ko je ubio Davida Dragičevića? – pretvarajući Republiku Srpsku u nedemokratsko i totalitarno društvo, ministar Lukač treba konačno da odgovori na to pitanje i na taj način zaštiti Ustav Republike Srpske i njegova osnovna načela – pravo na život, i vladavinu prava, poručuju iz SDS.

Ističu da “sve dok nema odgovora na to pitanje, upravo je ministar Lukač taj koji ugrožava Ustav Republike Srpske”.

Protiv Davora Dragičevića, Draška Stanivukovića i Željka Dabića pripadnici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Republike Srpske.

Izvještaj protiv njih podnesen je Republičkom tužilaštvu, a sve to zbog dešavanja 30. decembra u centru Banjaluke, prenosi Srpskainfo.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *