SUVARA PIŠE DODIKU - TRAŽI NOVAC I ZAŠTITU
Mile Radišić o odnosu sa Dodikom: Ja sam pi*kica! (AUDIO)

Aktuelno

Vas molim da svojim autoritetom zaštitite mene i moju porodicu od progona u režiji Mile Radišića, navodi Suvara u pismu Dodiku

 

-Milorade, pišem vam ovako jer sam meta progona od strane vašeg kuma (tako se predstavlja) Mile Radišića, započinje Goran Suvara svoje pismo Miloradu Dodiku.

 

Suvara, koji je nakon odsluženja zatvorske kazne odlučio da progovori o svom sukobu sa Milom Radišićem i prijetnjama i progonu kome je izložen, napisao je opširno pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču.

 

-U javnosti su se pojavila dva audio snimka gdje on, Radišić, pljuje po ministru policije i vama. Odmah poslije prvog snimka dobijam prijetnje od Radišića da će me napraviti invalidom, uništiti moju porodicu, itd. itd., ukoliko se pojavi još bilo šta. Pojavilo se, o vama priča. Odmah je Radišić posegnuo i potegnuo policiju pod izgovorom da mu prijetim i reketiram ga, što, naravno, nije tačno. Da bi vama i javnosti bilo jasnije, moram se vratiti u 2015 godinu. Te 2015 godine vaš kum planira da Vam zavrne j*ja, povali vas i napije krvi,ovako on to kaže. Kombinuje sa Mektićem i ostalim te svoje sulude ideje. Ja sam vam poslao audio materijal po Siniši Mihailoviću, gdje je sve jasno. Pojma nemam jeste li imali priliku da saslušate i jeste li ikada dobili sporni audio zapis. E, tada kreću moji problemi. Da bih ga spriječio u tom naumu, dešava se sve ono oko mene. U vrijeme tih dešavanja ja sam za neke nerodni heroj, za Dževada Galijaševića; više sam uradio za RS tada nego pet saziva NS RS, po Luki Petoviću, i da ne dužim, otišao sam u zatvor,odrobijao svoje, ali kako!? U tom zatvoru najstrašnije sam ponižavan , šikaniran, pogrešno lječen, a sve po nalogu vašeg kuma Radišića, nastavlja Suvara u svom pismu Dodiku. Vama sam se obraćao iz zatvora, ali ta pisma – molbe nisu stizali do vas. Danas imam ponovo problem sa vašim kumom. On, smeće ljudsko, lažno me prijavljuje da mu prijetim i reketiram ga, a činjenice su sljedeće: Da, rekao sam mu da ne pljuje po meni i da ću javno objelodaniti sve njegove kriminalne radnje, odmah me zovu nekakvi likovi prijete, *ebu, grebu… Te prijetnje me nisu doticale, otišao je drugi snimak u eter. Pustio sam dva snimka, a baš ta dva, jer se on uvjek poziva na vas i ministra policije u svojim prijetnjama prema drugima. Vas molim da svojim autoritetom zaštitite mene i moju porodicu od progona u režiji Mile Radišića, navodi se, između ostalog u pismu Gorana Suvare Dodiku.

 

Suvara predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika poziva da pita svog kuma “šta je pripremao” Ranku Škrbiću, Budimiru Stankoviću i Jovi Vidoviću i da li je prijetio Nenadu Stevandiću.

 

-Ja nemam potrebu da prijetim Radišiću, ili da ga reketiram, evo prvi put od vas tražim da mi se isplati novac koji mi duguju, a nikada do sada to nisam tražio, koliko novaca pitajte vaše! – navodi Suvara u pismu Dodiku.

 

Ističe da je prinuđen na ovakav korak i da će tražiti zaštitu Austrije i proslijediti svim (ambasadama?) Amerike, Njemačke, Austrije, Engleske i Rusije.

 

Suvara napominje i da je sve što je napisao Dodiku istina, i da ima materijalne dokaze za svoja potraživanja.

 

U pismi ministru unutrašnjih poslova RS, Draganu Lukaču, Goran Suvara ga pita “kako je to policija tako brza kada Radišić nešto izmisli da bi spriječio procesuiranje i prikrio svoje manifetluke”.

 

-Dragane, ja i ti smo se zakleli RS i krvarili za nju. Nisam se zakleo Radišiću, i ako je on RS, moja moralna obaveza je da izdam takvu RS, navodi Suvara.

 

Dodaje da vjeruje u MUP, ali da počinje da sumnja zbog nekih poteza.

 

-Siguran sam da Radišić ima svoje ljude u policiji, pa te molim i tražim da odstraniš takve. Ti znaš da ja ne bježim nikada, ali nikada, i da ću doći, a znaš i kada kažem da imam nešto, da to imam, poručuje Suvara Lukaču, od kojeg traži da zaštiti njega i njegovu porodicu.

 

-Svako traženje bilo koga mog ću shvatiti kao sprovođenja naredbe Mile Radišića. Ti znaš da ja ne prijetim. Da, rekao sam mu da ću objelodaniti istinu, a ako je istina prijetnja, onda sve jasno, zaključuje Suvara svoju poruku Lukaču.

 

 

U audio snimku kojeg objavljujemo kum Milorada Dodika, Mile Radišić, u razgovoru sa Goranom Suvarom u vrijeme kada su se krili od zakona u Srbiji, govori o svojim odnosima sa Dodikom.

 

Na Suvarinu konstataciju da je “odan Dodiku”, Radišić kaže: “Da sam ja bio odan ne bi’ doš'o ovdje.”

 

Suvara: Ti da nisi bio odan, on (Dodik) bi te odmah povalio!

 

Radišić: Ne, ja sam pi*kica!

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *