Kriminalne radnje Dodikovih stranačkih kadrova

Aktuelno

Republička uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove (RUGIP) otpustila je Irenu Ilić, odbornicu SNSD-a, kako bi od njene porodice mogla da kupi poslovni prostor u Kostajnici, a kada je to okončano, Ilić je ponovo dobila posao u RUGIP-u.

 

RUGIP je tako u Kostajnici sprovela dogovorenu kupovinu poslovnog prostora, otpuštanje i zapošljavanje, sve po zakonu, iako je očigledno sve namješteno i unaprijed pripremljeno za SNSD-ovu, sad već bivšu, odbornicu Irenu Ilić.

 

RUGIP je javni poziv za kupovinu poslovnog prostora u Kostajnici raspisala u novembru prošle godine.

 

Javni poziv bio je samo paravan jer je mnogo ranije postignut dogovor o kupovini između rukovodilaca u RUGIP-u i Irene Ilić, odbornice SNSD-a u toj opštini, koja je bila i kandidat te stranke za Narodnu skupštinu Republike Srpske na prošlim izborima.

 

Riječ je o prostorijama u objektu u kojem je Caffe bar Imperial koji je u vlasništvu porodice Igora Dragišića.

 

„Igor Dragišić je brat Irene Ilić, a prostorije čiju su kupovinu u tajnosti dogovorili rukovodioci iz RUGIP-a sa Ilićevom nalaze se iznad kafića Dragišićevih“, rekao je izvor portala Capital još u decembru.

 

U RUGIP-u tada nisu htjeli da otkriju detalje u vezi sa kupovinom objekta.

 

Dva mjeseca kasnije, ta informacija je potvrđena i RUGIP je kupila upravo prostor koji je i dogovorila s Ilićevom.

 

U ovoj Republičkoj upravi su se pobrinuli da sve bude „čisto“, pa su sa realizacijom dogovora o kupovini prostora počeli otpuštanjem Ilićeve.

 

Ilić otpuštena zbog kupovine prostora

 

Naime, Ilić je radila u RUGIP-u, ali joj je ugovor okončan krajem decembra, jer su u RUGIP-u smatrali da ne treba da radi u njihovoj područnoj kancelariji u vrijeme kupovine prostora, da je zbog toga, a i zbog činjenice da je odbornik u lokalnoj skupštini, u sukobu interesa.

 

Ugovor za kupovinu prostora u Kostajnici zaključen je 14. februara, dan prije nego je stupio na snagu Plan poslova premjera i katastra za 2019. godinu koji je bio osnov za kupovinu prostora. Taj Plan objavljen je 7. februara u „Službenom glasniku RS“ i propisano je da na snagu stupa osmog dana od dana objavljivanja, odnosno 15. februara.

 

Direktorica RUGIP-a Bosiljka Predragović navela je tada u odgovoru za Capital da je 14. februara 2019. godine potpisan notarski ugovor i da imaju pozitivno mišljenje Pravobranilaštva Republike Srpske za kupovinu prostora u Kostajnici.

 

„Prostor je kupljen od Stoje Dragišić po cijeni u visini od 1.580 KM po metru kvadratnom, što ukupno za 144,34 metra kvadratna iznosi 228.057 KM“, rekla je Predragović.

 

Potvrdila je i da je Irena Ilić bila zaposlena po ugovoru na određeno vrijeme u RUGIP-u od 19. marta 2018. do 31. decembra 2018. godine kao viši stručni saradnik za imovinsko pravne poslove.

 

RUGIP nakon kupovine prostora od Ilićeve, u aprilu ove godine raspisuje konkurs za višeg stručnog saradnika za imovinsko pravne poslove u Područnoj jedinici Kostajnica. To je isto mjesto na kojem je radila Ilić.

 

Na intervjuu za raspisano radno mjesto upravo Ilić biva najbolje ocijenjena, objavila je Agencija za državnu upravu RS prije oko mjesec dana.

 

Kako bi izbjegla sukob interesa, Ilić vraća odbornički mandat i ponovo dobija posao u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko – pravne poslove Republika Srpske.

 

(SB / Capital)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *