ŠTA ĆE REĆI DODIK
Ministar odbrane SAD podržao reforme BiH na putu u NATO

Aktuelno BIH

Ministar odbrane SAD Mark Esper uputio je javnu podršku ministru odbrane BiH Sifetu Podžiću na planu modernizacije i reformskim aktivnostima u oblasti odbrane 

 

– Ministarstvo odbrane SAD aktivno radi na pomoći našim NATO partnerima u reformi njihovih odbrambenih ciljeva i uzajamnom djelovanju. Radujemo se radu s nedavno imenovanim ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem na modernizaciji i reformskim aktivnostima, poručio je američki ministar odbrane Mark Esper.

 

 

Komentarišući nedavno saradnju BiH sa NATO, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da usvojeni “Program reformi” nije isto što i Godišnji nacionalni plan (ANP), nego program reformi koji ne prejudicira članstvo BiH u NATO.

 

– Mi smo se dogovarali sa ambasadorima zemalja Kvinte, koje je vodio američki ambasador. Oni su rekli nije to Akcioni plan i nije osnova ni za kakve NATO integracije, rekao je Dodik gostujući na RTS-u.

 

Pozivajući se na ameruičkog ambasadora u BiH Erika Nelsona, Dodik je još rekao:

 

– Mi smo u tijesnoj vezi sa NATO-om. Ovo će se zvati onako kako se zove i neće biti osnova ni za kakve integracije. Šta sad ja, može mene da prevari američki ambasador.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *