Višković najavio ograničenje kupovine životnih namirnica

Aktuelno

Radovan Višković, premijer RS, rekao je da će danas Republički štab za vanredne situacije donijeti novi niz mjera, a jedna od njih će biti da se ograniči kupovina osnovnih životnih namirnica.

 

Pojasnio je da će vjerovatno kupovina brašna po osobi biti dozvoljena u iznosu od 10 kg, ulje, šećer, so u manjim količinama, ali sve će to biti poznato nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

Sa Vladom Srbije se dogovara, kako kaže, nabavka brašna i šećera da se u silosima u Srpske naprave reserve, iako u RS ima zaliha.

 

Premijer RS takođe je rekao da se od danas ukida međugradski prevoz.

 

Isto tako, Vlada RS će se obratiti Oružanim snagama BiH da vide sa kojim smještajnim kapacitetima raspolažu na teritoriji RS da ih pripreme za prihvat ako situacija u vezi sa virusom bude išla uzlaznom putanjom.

 

Ko prekrši mjere samoizolacije ide u šator

 

Ko prekrši mjere samoizolacije ide u šator uz objavljivanje ličnih podataka, rekao je Radovan Višković, premijer RS, nakon sastanka zvaničnika.

 

“Ne možemo dozvoliti da neodgovorni pojedinci ugrožavaju ostale koji se pridržavaju”, rekao je Višković, te dodao da od večeras kreću sa pojačanim mjerama poštivanja policijskog časa.

 

Ove mjere stupiće na snagu danas.

 

Sastanku su pored Viškovića, prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željke Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *