U Srpskoj za 24 časa jedna osoba zaražena korona virusom

Aktuelno

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Službi za mikrobiologiju Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča testirano je 475 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod jedne osobe u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

 

Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.395 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 110 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 873 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 26.822 osobe. Ukupan broj hospitalizovanih je 102, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 33, a u opštim bolnicama 69.

 

Na Odjeljenju COVID-19 UKC RS hospitalizovano je 26 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta. Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 106.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.363 osobe, a nadzor je završen kod 32.845 osoba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *