Potvrđeno još 14 slučajeva virusa korona

Aktuelno

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskoj bolnici Foča testirano je 578 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

 

Radi se o šest žena i osam muškaraca, od kojih su dvije mlađe, devet srednje i tri osobe starije životne dobi.

 

Prema mjestu prebivališta, po pet osoba je iz Dervente i Mrkonjić Grada, dvoje iz Doboja po jedno iz Kotor Varoša i Prijedora.

 

U posljednja 24 časa, Institutu je prijavljen jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o jednom muškarcu starije životne dobi iz Prijedora, a koji je imao i hronična udružena oboljenja.

 

Do sada je u RS potvrđeno ukupno 1.422 slučajeva virusa korona, a preminulo je 111 osoba kod kojih je potvrđen novi virus korona.

 

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 930 osoba, a na virus je testirano ukupno 27.620 osoba.

 

Na liječenju u bolnicama trenutno je 105 osoba, od čega u Univerzitetsko kliničkom centru RS 38, a u opštim bolnicama širom RS ukupno 67 pacijenata.

 

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 28 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji šest pacijenta.

 

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 87, navode iz Instituta.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.991 osoba, a nadzor je završen kod 33.275 osoba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *