RASULO U PARTIJI
Đokić gubi tlo pod nogama, prijeti mu smjena

Aktuelno

Stranka Petra Đokića se raspada, iz nje su otišli svi koji vrijede i osnovali Socijalističku partiju Srpske, koja je preuzela većinu članstva i funkcionera Đokićeve Socijalističke partije, prenosi beogradski Alo.

 

– Da se povukao sa mjesta predsjednika SP kad je to od njega tražila većina, socijalisti bi danas u Srpskoj bili druga partija po snazi. Velika većina socijalista u RS, od osnivača i starih članova do aktivista i kadrova, ne želi da bude odgovorna za afere koje Đokić proizvodi svaki dan, a i nemoguće je od građana na izborima tražiti da daju poverenje Petru Đokiću, navode sagovornici „Alo!“ koji ističu da je Đokić pod istragom tužilaštva zbog promjena pravilnika o koncesijama u korist koncesionara, čime je Republika Srpska oštećena za milione maraka.

 

– Zamislite, pokušao je čak da i svom vozaču dodijeli koncesiju – tvrdi jedan od Đokićevih partijskih saradnika, koji kaže da i među onim socijalistima koji su ostali uz Đokića vlada ogromno nezadovoljstvo.

 

Petar Đokić će zbog afera i istraga uskoro biti smijenjen i sa mjesta ministra rudarstva i energetike, za šta već postoji nekoliko inicijativa, saznaje „Alo!“.

 

Lider SP pokušava da se spasi tako što u čitavu priču uvlači Ivicu Dačića i SPS, kao što je već radio nekoliko puta do sada. Visokopozicionirani funkcioner Dačićevog SPS-a je za „Alo!“ potvrdio da na nedavnom sastanku u Beogradu nije uopšte bilo riječi o temama koje je Đokić plasirao u medije.

 

– Pera Đokić priča bajke i time nanosi veliku štetu predsedniku SPS-a Ivici Dačiću pokušavajući da spase sebe. Nedavno se slikao s Dačićem i Aleksandrom Antićem, a potom je pokušao da obmane javnost plasirajući u medije priču da je predsednik Dačić tom prilikom izjavio da „partija koja je nastala od poslanika SP-a nikad neće imati podršku Dačića i SPS-a te da sa njima nikad neće ostvariti nikakvu saradnju“. Međutim, na tom kratkom sastanku nije bilo reči o novoformiranom SPS-u u Srpskoj, niti uopšte o partijskim odnosima u Republici Srpskoj, kažu za „Alo!“ izvori bliski vrhu Socijalističke partije Srbije.

 

Petar Đokić je izmislio da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, što je godinama stajalo u njegovoj biografiji. Pošto su novinari to slučajno provjerili, ustanovljeno da nikad nije ni bio student EF-a. Kad je uhvaćen na djelu, tvrdio je da je završio fakultet u Londonu, iako nije znao engleski jezik. Zbog toga je dobio nadimak Pero Englez.

 

Zanimljivo je i da Đokić prije nekoliko dana nije došao na sastanak predsjednika svih srpskih stranaka kod predsjednice RS Željke Cvijanović, na dogovor o zajedničkom srpskom nastupu na izborima u Mostaru i Srebrenici.

 

Alo/Istinito

Tagged

1 thought on “ RASULO U PARTIJI
Đokić gubi tlo pod nogama, prijeti mu smjena

  1. Ministar Petar Đokić ruši kredibilitet Vlasti Republike Srpske, svojim postupcima. U firmu
    Handy Pet, ulozili su stranci Hans Groenhuis, Hendrikus Johannes Vooijs i moja majka Knezevic Milomirka. Firma se nalazi u Kosmosu,opljačkao je Ministar Petar Đokić koristeći pozajmice svoje sestre Gine i status tadasnjeg prokuriste Franje Bojanica,za pozajmicu od 100.000 podigao je 3000000 KM. Imam sve dokumente, poslali smo u Strazbur. Kad su gospoda iz Holandije bila kod Ministra Đokića ja sam prevodila engleski-srpski, kako onda ima diplomu iz Londona . S postovanjem

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *