DNS povukao potpis sa sporazuma o naknadama “stvaraocima” RS

Aktuelno

DNS-a je odlučio da povuče potpis sa sporazuma koji su parlamentarne stranke potpisale sa Asocijacijom stvaralaca Republike Srpske, dok se ne postigne opšti konsenzus svih onih koji su doprineli stvaranju Republike Srpske.

 

Predsjedništvo DNS je, na vanrednoj telefonskoj sjednici koju je inicirao predsjednik Nenad Nešić, sa žaljenjem konstatovalo, da su učesnici sastanka dovedeni u zabludu da postoji podrška Boračke organizacije takvom sporazumu, što se pokazalo netačnim.

 

– Niko ko se trudi da budućnost Republike Srpske bude bolja ne smije zaboraviti sve ljude koji su rizikovali život da je stvore i zato nam je jako važan stav boraca i ratnih i vojnih invalida, porodice poginulih i nestalih i svih drugih žrtava rata nastalih u procesu stvaranje i odbrane Republike Srpske, zaključeno je na telefonskoj sjednici.

 

DNS je apelovao da Boračka organizacija, Asocijacija stvaraoca Republike Srpske i svi drugih koji su doprinijeli stvaranju naše republike i u odbrani života, sjednu i dogovore zajednički prijedlog, i takav dogovor će imati punu podršku DNS, a do tada DNS povlači potpis sa spornog sporazuma, navedeno je u saopštenju ove stranke.

 

Odluka koju treba da donese Vlada Republike Srpske, a potvrdi Narodna skupština Republike Srpske treba da doprinese jedinstvu, a ne razdor u našem društvu, stav je Predsjedništva DNS-a.

 

DNS navodi da poštuje ulogu pojedinaca koji su obavljali najviše državne funkcije tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, ali smatra da se država jednako mora odužiti svima onima koji su dali nemerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *