ĐOKIĆEVI SOCIJALISTI ŠIRE KORONU
Iako je pozitivan, predsjednik SO Čelinac bio na fešti umjesto u izolaciji?!

Aktuelno

U Čelincu je obilježen Dan i krsna slava opštine, a za skandal na proslavi pobrinuli su se političari koji su prisustvovali događaju umjesto da budu u izolaciji i to bez zaštitnih maski!

 

Predsjednik Skupštine Opštine Čelinac Dejan Kurtinović, koji je pozitivan na korona virus, umjesto da bude u izolaciji, prisustvovao je obilježavanju Dana grada, na zgražavanje dijela prisutnih, pogotovo jer je odbio da nosi masku i da održava distancu od ostalih zvanica, što se jasno vidi i na fotografijama koje su objavili Opština Čelinac i drugi.

 

 

Rezultati testa za predsjednika čelinačke Skupštine i kadra Socijalističke partije Dejana Kurtinovića bili su pozitivni nakon kontakta sa direktorom Fonda za zaštitu životne sredine Srđanom Todorovićem, koji je takođe pozitivan na korona virus.

 

 

Iako je morao da se pridržava mjera i uputstava i da bude u izolaciji, Kurtinović je ignorisao i preporuke struke, ali i upozorenja pojedinaca tokom proslave.

 

Zbog ovog skandala, na društvenim mrežama reagovali su i roditelji djece koja borave u banjalučkim vrtićima, jer funkciju direktora Centra za predškolsko vaspitanje obavlja supruga Dejana Kurtinovića, Jelena Kurtinović koja je takođe kadar Socijalističke partije.

 

 

Mnogi smatraju da su trenutna žarišta zaraze upravo stranačka okupljanja i nepoštovanje mjera političara, a tome ide u prilog i podatak da su na virus pozitivne partijske koleginice Kurtinovića i Todorovića, poput Jelene Derajić, sekretara u ministarstvu Energetike i rudarstva, kao i direktorica čelinačke “Čistoće i zelenila” Željka Jungić.

 

Otvara se pitanje zbog čega su pojedini političari za koje se zna da su pozitivni na virus korona pošteđeni mjera i preporuka nadležnih, dok su građani u istoj situaciji plaćali kazne i provodili po dvije sedmice u izolaciji, kako bi zaštitili i sebe i druge.

 

Bahatost stranačkih kadrova i neodgovornost prema vlastitom, ali i zdravlju svojih sugrađana i dalje prolazi bez kazne.

 

Nakon saznanja da je Kurtinović pozitivan, i načelniku opštine Čelinac Momčilu Zeljkoviću urađen je brzi test na virus korona koji je takođe bio pozitivan, a danas poslijepodne očekuju se rezultati PSR testa.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *