VIRUS U INSTITUTU
ZELJKOVIĆ: Zaraženo troje ljekara, još troje u izolaciji!

Aktuelno

Vršilac dužnosti direktora JZU Institut za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković potvrdio je da su tri ljekara zaposlena u ovoj instituciji pozitivna na novi virus korona i time je potvrdio vijest koju je portal Istinito objavio sinoć.

 

Naime, radi se o dvoje specijalista epidemiologije i jednom specijalizantu, dok su još tri ljekara koji su bili u kontaktu sa zaraženim negativni, ali se nalaze u 14-dnevnoj kućnoj izolaciji.

 

Iz Instituta ističu da je svih 6 zaposlenih u stabilnom stanju i da se dobro osjećaju.

 

– Moramo znati da su oni takođe osobe, imaju svoje porodice i kontakte u tim porodicama i na taj način je upravo došlo do samog zaražavanja prve osobe, a nakon čega je ta osoba u kontaktu sa svojim kolegama, jer dnevno radi više od 12 ili 16 časova, na maloj udaljenosti i naravno svi koriste ličnu zaštitnu opremu i poštuju sve mjere, rekao je Zeljković novinarima u Banjaluci.

 

On je istakao da je Institut preduzeo sve moguće epidemiološke mjere u zaštiti svih ostalih radnika i da imaju zadovoljavajuću epidemiološku situaciju, kako u Institutu tako i među radnicima ove ustanove.

 

– Institut za javno zdravstvo i dalje nastavlja da radi nadzor nad epidemiološkom situacijom i dalje da kreira preporuke, da pomaže svim kolegama na terenu, prevashodno primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti , ali prije svega svim građanima RS, poručio je Zeljković.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *