Zagreb: Upucan policajac na Markovom trgu

Aktuelno Hronika Region

Na Markovom trgu u centru Zagreba, ispred zgrade Vlade Hrvatske jutros je upucan policajac. Napadač je pobjegao s lica mjesta,a njegovo tijelo pronađeno na Jabukovcu. Ranjeni policajac je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

 

Kako prenosi TV Nova, napadač je 20-godišnjak iz Kutine, dosad bez evidentiranog prekršaja, a dolazi iz porodice hrvatskih veterana. Motivi napada i dalje nisu poznati.

 

Advokat čija se kancelarija nalazi u blizini zgrade Vlade rekao je da mu se čini da su jako dugo čekali hitnu.

 

“Policajac je bio pri svijesti i u velikim bolovima. Ja sam prije toga čuo buku, u prvi tren mislio sam da netko nešto istovaruje s kamiona”, rekao je advokat.

 

Premijer Andrej Plenković je kazao da sve upućuje da je riječ o “zločinu individualnog karaktera” dok je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio da će se preduzeti strože mjere osiguranja.

 

 

Vozilo zagrebačke hitne službe stiglo je na Markov trg u roku 6-7 minuta od dojave, ali je ranjenog policajca do bolnice je prevezlo sanitetsko vozilo Krapinsko-zagorske županije, koje je u međuvremenu naišlo, doznaje se od ravnatelja zagrebačkog Zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića.

 

Prodavačica iz obližnje prodavnice prva je priskočila u pomoć ozlijeđenom policajcu. Kako javlja N1, rekla je da misli kako je čula rafaljnu paljbu dva ili više puta te da je ozlijeđenog policajca u bolnicu prevezlo vozilo saniteta koje se tamo slučajno zateklo.

 

Ranjeni policajac prebačen je u Kliničku bolnicu Sestre milosrdnice s prostrijelnim ranama lijeve ruke te s obje strane trupa, a zasad su mu u funkcije stabilne, izjavio je Hini ravnatelj bolnice Mario Zovak.

 

Hrvatski mediji prenose da u Vladi još od incidenta s lubenicama razmatraju nove oštrije mjere sigurnosti, a nakon jutrošnjeg napada one će biti još strože.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *