Stanivuković preuzima funkciju od Radojičića, ali i višak zaposlenih u Gradskoj upravi

Aktuelno

Dosadašnji gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić u četvrtak bi trebalo da preda dužnost novoizabranom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

 

Stanivuković sutra preuzima sertifikat o izboru za gradonačelnika u Centralnoj izbornoj komisiji BiH u Sarajevu, a već narednog dana biće obavljena primopredaja dužnosti u Gradskoj upravi Banjaluka.

 

Iako se ni Stanivuković, ni Radojičić još nisu oglašavali povodom primopredaje dužnosti, njihovi saradnici su dogovorili detalje, tvrde izvori Istinito.

 

Stranivukovića će na samom startu dočekati izmijenjen Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mjesta u Gradskoj upravi, kojim je brojnim savjetnicima odlazećeg gradonačelnika omogućeno da zadrže radna mjesta u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima koja su stekli pod, najblaže rečeno, neobičnim okolnostima.

 

Ove izmjene su u Službenom glasniku objavljene trećeg decembra, a na snagu su stupile uoči same primopredaje kako bi se zapečatilo još jedno SNSD-ovo stranačko zapošljavanje, iako u Gradskoj upravi godinama ima viška zaposlenih.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *