OPOZICIJA SLAVI POBJEDU
Đukanović poražen u Nikšiću nakon 28 godina vlasti!

Aktuelno Region

Lokalni izbori u Nikšiću su završeni pošto su u 20 sati zatvorena sva birališta, a prema prvim projekcijma koje je objavio “CeMI” na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, DPS Mila Đukanovića odnosno lista “Evropski tim za Nikšić” je osvojila najviše glasova – 40,4 odsto dok dve opozicione liste imaju više od 50 odsto glasova – Za budućnost Nikšića 25,9, a Mir je naša nacija – 23,2 odsto.

 

Kako je objavio CeMI, Narodni pokret Modraga Dake Davidovića ima 3,3 odsto glasova, SDP 2,7, a Crno na bijelo Dritana Abazovića 4,5 procenata.

 

Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, Evropski tim za Nikšić osvojio je 18, a Za budućnost Nikšića 11 mandata u skupštini tog crnogorskog grada, prenosi portal Vijesti.

 

Koalicija Mir je naša nacija osvojio je 23,7, odnosno 10 mandata, Crno na bijelo 4,1 odsto glasova ili jedan mandat koliko će imati i koalicija Narodni pokret sa 3,3 odsto glasova.

 

 

Za SDP je glasalo 2,7 odsto birača i trenutno je ispod cenzusa.

 

Pobedu opozicije u Nikšiću proglasio je i lider Demokratskog fronta Andrija Mandić.

 

Na osnovu 60,2 odsto obrađenih glasova na lokalnim izborima u Nikšiću, Cemi je objavio da je koalicija oko DPS-a (Evropski tim za Nikšić) osvojila 39,4 odsto glasova, lista oko DF-a (Za budućnost Nikšića) – 26,7, Mir je naša nacija – 23,7 odsto, Crno na bijelo – 4,1, Narodni pokret 3,3, SDP – 2,8.

 

Kada se ovi rezultati Cemija (60 biračkog tela) prevedu u mandate, Evropski tim za Nikšić ima 17 mesta, Za budućnost Nikšića 12, Mir je naša nacija 10, Crno na bijelo jedan, Narodni pokret jedan. SDP prema tim rezultatima nije prešao cenzus. Lokalni parlament ima 41 poslanika.

 

– Ova vlast već od sutra kreće da radi za dobrobit građana Nikšića – poručio je Andrija Mandić.

 

Novi gradonačelnik biće Marko Kovačević.

 

 

– Ovo je samo mali deo mozaika. Večeras smo Mila poslali u prošlost u njegovom rodnom Nikšiću. čast mi je što sam bio nosilac liste ovakvih ljudi iz ove koalicije – rekao je Marko Kovačević.

 

Sve više građana izlazi na nikšićke ulice.

 

 

Najviše građana koji su se okupili nose zastave je ispred štaba koalicije “Za budućnost Nikšića” okupljene oko Demokratskog fronta.

 

Okupljeni nose zastave Srbije, stare crnogorske i pale se baklje, a građani pevaju horski:

 

“Nećeš vise Mađariću hapsit Srbe po Nikšiću” i “Pjeva Krupac pjeva Slano pade Milo, pade Brano”.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *