SIPA otkrila proizvođače droge u Visokom

Hronika

Pripadnici SIPA otkrili su u Visokom laboratoriju za proizvodnju marihuane, a u akciji je uhapšena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Službenici SIPA akciju su proveli sinoć u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Opštinskog suda u Visokom, policijski službenici SIPA su u Visokom pretresli jedan stambeni objekat prilikom čega su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, te privremeno oduzeli oko 150 saksija sa stabljikama skanka u završnom stadijumu sazrijevanja, kao i sisteme za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod vazduha.

 

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, uhapšena osoba će biti predata u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Policijski službenici SIPA nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *