Opštinski odbor SPS Laktaši sa odbornicima prelazi u SDS

Aktuelno Politika

Opštinski odbor SPS Laktaši na čelu s Aleksandrom Trninićem i odbornicima u lokalnoj skupštini od danas će zvanično biti članovi SDS, saznaje Srpskainfo.

 

Osim Trninića i odbornika, u SDS prelazi kompletno rukovodstvo Opštinskog odbora SPS Laktaši, te većina članova tog odbora.

 

Time će SDS u lokalnom parlamentu imati ukupno osam odbornika i biti druga stranka po snazi u Skupštini opštine Laktaši, odmah iza SNSD.

 

Izvor Srpskainfo ističe da će Trninić najvjerovatnije po prelasku u SDS preuzeti Opštinski odbor te stranke u Laktašima.

 

Povratak

 

Trninić je potvrdio za Srpskainfo da prelazi u SDS, ali nije želio da otkriva mnogo detalja, ističući da će oni biti poznati nakon današnje konferencije za medije.

 

Na pitanje zašto se odlučio na ovaj korak, Trninić je istakao da je za njegov prelazak zaslužan zamjenik predsjednika SDS Milan Radović, kojeg cijeni i poštuje.

 

 

On je podsjetio da je već bio član SDS, ali je prošle godine odlučio da napusti tu stranku i priključi se SPS. Stranku je napustio nakon određenih nesporazuma s tadašnjim predsjednikom Opštinskog odbora SDS Laktaši, Željkom Babićem, koji je u međuvremenu izbačen iz Srpske demokratske stranke.

 

– Rukovodstvo SDS je u tim trenucima bila na strani Babića, jer je on narodni poslanik, ali vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu za neke stvari na koje sam tada upozoravao – kaže Trninić.

 

Izbori

 

Priznaje da je možda reagovao prenaglo, ali to pripisuje svojim godinama i želji da napreduje i napravi dobre rezultate.

 

– To sam, uostalom, pokazao na proteklim izborima, jer sam napravio najbolji rezultat za SPS, koji je malo ko očekivao. Moj povratak u SDS je ubrzao zamjenik predsjednika SDS Milan Radović, koji je koordinator za izborne jedinice 1, 2 i 3, odnosno Krajinu. Zaista mi je velika čast da budem u timu koji predvodi Radović i zato sam se odlučio vratiti u SDS – kaže Trninić.

 

Podsjećamo, nakon preuzimanja OO SPS Laktaši, Trninić je na posljednjim izborima uspio da udvostruči broj glasova za ovu stranku, pa je, osim njega, u lokalni parlament ušlo još troje odbornika. Time je ovaj Opštinski odbor u Laktašima bio jedan od najboljih odbora SPS nakon proteklih izbora.

 

Trninić, inače, nije jedini političar koji se vratio u svoju staru stranku – SDS.

 

Šamac

 

Isto je prije mjesec dana učinio i načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević, koji je sa sedam odbornika sa njegove liste i 43 člana opštinskog odbora, te svih 15 mjesnih odbora, načelnicima i direktorima, prešao iz NDP u SDS.

 

Milićević je SDS napustio 2009. godine zajedno s Draganom Čavićem, s kojim je osnovao Demokratsku partiju, koja je kasnije pretvorena u NDP.

 

Bio je lojalan član te stranke sve do jeseni 2018. godine kada je Čavić odlučio da se prikloni vlasti. Milićević je uprkos tome nastavio da djeluje opoziciono, te se prošli mjesec formalno vratio u SDS.

 

Srpskainfo

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *