Banjaluka: Uhapšen sudija zbog primanja mita

Aktuelno Hronika

Sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci Nebojša Pejović uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara, saznaje Istraga.ba

 

Pejovića su prilikom primopredaje novca, u srijedu oko 11 sati, uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Akcija je provedena po naredbi Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

 

Prema informacijama Istrage, Pejović je ucjenjivao jednog preduzetnika iz Banja Luke, tražeći od njega novac za donošenje odluka u određenim predmetima.

 

Inače, ovaj sudija je 2012. godine disciplinski kažnjavan zbog kašnjenja prilikom donošenja presuda.

 

Osim toga, sudija Pejović je bio akter i u slučaju Dževada Haznadara, banjalučkog biznismena koji je pokušavao vratiti svoju imovinu otetu početom devedesetih.

 

Prema pisanju portala Capital.ba, Pejović je bio umiješan i u slučaj Jelšingrad“ u stečaju, a 2012. godine Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka podnio je izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv četvoro osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja tešku blizu dva miliona KM, među kojima je bio i sudija Pejović.

 

O kriminalu sudije Pejovića pisao je i banjalučki novinar Slobodan Vasković, dovodeći ga u vezu sa sumnjivim poslovima SNSD-ovog kadra Stojana Vukajlovića.

 

Inače, ovo je treće hapšenje sudije u BiH u posljednjih tridesetak dana. Krajem marta SIPA je uhapsila Momira Đošanovića, predsjednika Privrednog odjeljenja Općinskog suda u Orašju, i Jozu Anđića, sudiju Kantonalnog suda u Odžaku. I oni su osumnjičeni za primanje mita.

 

Istraga.ba/Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *