ZADUŽIO OPŠTINU DO GUŠE PA NAGRAĐEN
Bivši načelnik Dubice Nino Jauz izabran za predsjednika UO Doma zdravlja

Aktuelno Društvo

Skupštinska većina u Kozarskoj Dubici, predvođena SNSD-om i NPS-om Darka Banjca, juče je imenovala bivšeg načelnika ove opštine Ninu Jauza za predsjednika Upravnog odbora lokalnog Doma zdravlja.

 

Osim što je ova odluka izazvala ogromno nezadovoljstvo Dubičana, jer je Jauz po završetku načelničkog mandata opštinu ostavio u dugovima, na svjetlo dana isplivali su i brojni unutarpartijski problemi kod vladajućih stranaka.

 

Tako je jučerašnje zasijedanje, inače nelegitimno konstituisane skupštine, proteklo u znaku jedva skrpljenog kvoruma, jer je SNSD jedva obezbijedio potrebnu većinu za izglasavanje pomenute odluke.

 

Vršilac dužnosti predsjednika OO SNSD Rodoljub Topić u velikim je problemima, jer mu odbornici otkazuju poslušnost. Tako se na jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta nisu pojavili odbornici Vlade Kaurin, Siniša Zlokapa i Senada Zlokapa, dok su Ljubinka Reljića naknadno “priveli”, jer im je nedostajalo ruku za izglasavanje.

 

Ozren Bursać, bivši predsjednik OO SDS u K. Dubici, sada odbornik u Klubu NPS Darka Banjca, glasao je za Jauzovo imenovanje, što je pozdravio i objavom na Tviteru.

 

Ni dbornik SDA, stranke koja čini skupštinsku većinu, nije prisustvovao sjednici, kao ni odbornik DNS-a, koji nastupa opoziciono.

 

Inače, dubička skupština je juče izglasala i  Vladu Karagića za direktora Doma zdravlja. Ono što je zanimljivo u ovom slučaju, jeste da je Karagić već obavljao tu funkciju iako za to nema nikakvih kompetencija. Njegov nasljednik na toj poziciji, nedavno smijenjeni dr Vladimir Babić, javno je progovorio o brojnim nepravilnostima i dugovima stvorenim za vrijeme Karagićevog upravljanja Domom zdravlja.

 

Što se tiče Nine Jauza, koji je bio načelnik opštine do kraja 2012. godine, dovoljno je reći da je u izvještaju o primopredaji vlasti navedeno da su ukupne obaveze Kozarske Dubice, po kreditima do 2037. godine, iznosile nevjerovatnih 21.031.683 KM! Godišnji budžet Kozarske Dubice tada je iznosio devet miliona maraka, što znači da je Jauz svoje Dubičane tokom načelničkog mandata zadužio za dva i po budžeta.

 

Ovdje se još jednom pokazalo da se SNSD ne odriče lako svojih kompromitovanih kadrova, pa ni onih koji su opštinu gurnuli u ogromne dugove
„stvorene zloupotrebama i nepoštivanjem zakona i pratećih propisa“ kako je navedeno u izvještaju sačinjenom nakon inventure koja je uslijedila po završetku Jauzovog načelničkog mandata.

 

Istinito

Tagged

1 thought on “ ZADUŽIO OPŠTINU DO GUŠE PA NAGRAĐEN
Bivši načelnik Dubice Nino Jauz izabran za predsjednika UO Doma zdravlja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *