SRBI IZ DIJASPORE PIŠU DODIKU
Živimo normalno zahvaljujući svojim sposobnostima, a ne partijskoj knjižici!

Aktuelno Društvo

Milorade, ima ih koji rade “teške poslove”, ali ima i doktora, profesora, učitelja, uspješnih poslovnih ljudi… Svima je zajedničko to da žive normalno zahvaljujući svojim sposobnostima, a ne partijskoj knjižici i nisu građani drugog reda ako nemaju istu. Sve suprotno od onoga što si TI napravio u Republici Srpskoj.

 

Nakon brojnih uvreda koje je predsjednik SNSD Milorad Dodik tokom partijskog skupa na Kozari iznio na račun građana RS koji žive i rade u inostranstvu, stižu brojne reakcije. Srbi iz dijaspore ne prestaju da pišu Dodiku, kivni na njegove uvrede.

 

Prenosimo otvoreno pismo Srbina iz Kozarske Dubice, diplomiranog pedagoga Jove Biga, koji je ostavio radno mjesto u prosvjeti jer, kako kaže, nije mogao da se pomiri sa silnom politizacijom u obrazovanju i otisnuo se u Švedsku gdje danas živi i radi.

 

Jovo Boga piše Dodiku

 

Prije nekoliko dana na Kozari je održan stranački skup SNSD-a koji je obilovao licemjerjem i neistinama. Ništa novo, s obzirom da su to glavne karakteristike te interesne organizacije i njenog Velikog vođe, i samim tim pomenuti skup ne zaslužuje da se uopšte komentariše. Obični vašar koji je poslužio da se zadovolji taština Gospodara i napravi predstava za mase ograničenog mentalnog sklopa.

 

Nažalost, a i na sramotu, taj vašar je napravljen na Mrakovici, mjestu koje je simbol stradanja našeg naroda kako u Drugom svjetskom ratu tako i uopšte. Pravi pravcati vašar, sa sve muzikom, roštiljem, pivom i selfijima razularene mase. I to sve na svetoj zemlji, na kostima naših predaka, koji su svoje živote dali da bi mi tu opstali i živjeli normalno. I preko svega toga se prešlo i vrlo brzo će se zaboraviti.

 

Međutim, ono preko čega se ne može i ne smije preći su nove podjele koje su izrečene od strane tog istog Vođe, te zdušno podržane od strane mase sljedbenika i poslušnika. Navikli smo na podjele na “prave Srbe”, odnosno članove SNSD-a i “izdajnike”, tj. one koji ne podržavaju jednoumlje i katastrofalnu politiku koja nas vodi u propast.

 

Sada je Milorad Dodik razdijelio srpski korpus prema “novom kriterijumu”, a to je na one koji su ostali i one koji su otišli u inostranstvo. Vokabularom svojstvenim njemu, grubo je izvrijeđao veliki dio našeg naroda, a čiji je jedini grijeh to što je napustio rodnu grudu u potrazi za boljim životom. Većina tih ljudi odlučila se na takav korak zato što su On i oni slični njemu opljačkali zemlju i ubili svaku nadu u bolju budućnost.

 

Oni to nastavljaju da rade i dalje. Zaboravio je Milorad Dodik reći da ti, koje je ponizio svojim riječima, trošeći “svoje plate” pomažu da Republika Srpska opstane, jer bi u suprotnom bankrotirala.

 

I da, Milorade, ima ih koji rade “teške poslove”, ali ima i doktora, profesora, učitelja, uspješnih poslovnih ljudi… Svima je zajedničko to da žive normalno zahvaljujući svojim sposobnostima, a ne partijskoj knjižici i nisu građani drugog reda ako nemaju istu. Sve suprotno od onoga što si TI napravio u Republici Srpskoj.

 

Najžalosnije od svega je to što većina onih koji su aplaudirali i smijali se izrečenim glupostima, gledaju svoju djecu, braću, sestre, prijatelje preko Skajpa, ili neke druge aplikacije i čekaju njihov dolazak da bi mogli prikoliko normalno živjeti.

 

I na kraju, u moru laži govornik je izgovorio i jednu istinu. Rekao je “nama je ovde najbolje”. Zbog toga što je njima, Dodiku i njegovom okruženju dobro, zbog toga narod masovno i odlazi.

 

A šta se desilo u međuvremenu? Malo se kleknulo pred Sultanom u Sarajevu, malo se u Banjaluci pričalo kako je “ponovo odbranio Srpsku”, malo se zalagalo za integritet BiH, a onda OPET pričalo o nezavisnosti Srpske. I tako, svega po malo…

 

Ako ništa drugo, saznali smo da su najveći prenosioci Kovid virusa djeca i zbog toga je PREPORUKA da MORAJU nositi maske u školi, da se svi spasimo. Vjerovatno je to jedan zaključaka mudrih glava na “veličanstvenom okupljanju za Srpsku”, gdje, usput rečeno, nisu trebale maske. I nisu vrijedile preporuke. Što je i normalno, jer gore je bio Superheroj sa svojim pomoćnicima i oni mogu odbraniti Srpsku od svega, pa čak i od virusa…

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *