Avion EUFOR-a nadgledao vježbu policije MUP-a RS na Jahorini

Aktuelno BIH

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač potvrdio je da je avion EUFOR-a nadgledao šta se dešava na Jahorini, gdje je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo taktičko-pokaznu vježbu policijskih snaga.

 

– Imali ste priliku da vidite da se pojavio EUFOR avion koji je nadletio pet šest puta okolo. Iz tog razloga nismo digli drugi helikopter da ne bi napravili neku incidentnu situaciju. Nisu imali potrebu za tim s obzirom na to da su ovdje predstavnici EUFOR-a. Mi aposlutno ništa ne krijemo i sve što su mogli da vide iz vazduha mogli su da vide i ovdje sa zemlje, izjavio je Lukač.

 

 

Iz EUFORA je uskoro uslijedio odgovor u kom se navodi da je EUFOR u skladu sa svojim mandatom vršio monitoring tokom taktičkih vježbi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske na području Jahorine i Mrkonjić Grada i da je tom prilikom avion EUFOR-a obavio nadletanje područja na kojem se vježba odvijala.

 

– EUFOR nadzire sve aktivnosti ili lokacije unutar BiH radi upoznavanja sa situacijom i/ili kako bi u skladu sa mandatom osigurao da sigurno okruženje ni na koji način ne bude ugroženo, stoji u odgovoru za TV N1.

 

Na Јahorini su policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Srpske i Јedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izveli vježbu sprječavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar Јahorina.

 

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor će u Donjim Baraćima izveli su vježbu sprečavanja krijumčarenja migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *